r
Nosalty Logó

Hagymás - virslis töltött lángos

NS
Hagymás - virslis töltött lángos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1437
Kalória
28g
Fehérje
133.6g
Szénhidrát
86.9g
Zsír
110.4g
Víz
67.3g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    521.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7191.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    2653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    801.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    662.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 8613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 24 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Olajos kézzel kerek lángos formát készítünk, és a közepére karikára vágott virslit, és hagymát teszünk.
  4. A kerek lángost félbehajtjuk, és kis "batyut" formázunk, jó gondosan, hogy sütés közben ne potyogjon ki semmi.
  5. Bő olajban, lassú tűzön megsütjük (fontos, hogy lassú tűzön, mert így van ideje a hagymának, és a virslinek megpárolódni).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

A lángos életem legszebb időszakát végigkísérte. Amíg a kisfiammal várandós voltam, nem volt semmi panaszom, nem gyötört rosszullét, semmi terhességre utaló jel. Egyedül csak a lángost kívántam, de azt nagyon durván :-) Már akkor is lángost ettem reggel, délben, este, amikor még nem is tudtam, hogy babát várok. És ez így volt az utolsó  hetekig. Ennyi idő alatt a hagyományos lángost meguntam, ezért újabb és újabb variációt találtam. Köztük ez a kedvencem.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...