Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval és póréval rakott polenta

Túróval és póréval rakott polenta
Túróval és póréval rakott polenta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyi szokás a polenta (puliszka) réteges lerakása. Nekem nehéz étel magában a polenta (puliszka) így lerakva, mert mindig túleszem magam belőle (annyira finom!), ezért alkalmazom a tejszínes, olívaolajas kikeverést és utána a szalonnás locsolást :o).

hozzávalók / 4 adag

A rakott polentához

A tálaláshoz

ajánlat

Böjtidőben szalonna nélkül is fogyasztható, sajnos ebben az esteben is előállhat a túlevés! Nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét karikára vágjuk.
  2. A túrót villával összetörjük.
  3. Petra által leírtak szerint elkészítjük a polentát.
  4. Még melegen hozzákeverjük a tejszínt és 1 dl olívaolajat.
  5. Fél deci olívaolajat öntünk egy tűzálló tálba.
  6. Rászórjuk a póré felét.
  7. Rámerjük a kikevert polenta felét, majd a túrót.
  8. Aztán a póré másik felét, a polenta másik felét.
  9. Lenyomkodjuk, forró sütőbe tesszük.
  10. Amikor átforrósodott rákockázzuk a vajat.
  11. Jól átsütjük.
  12. Közben olívaolajon megsütjük a bacont.
  13. A sütőből kivett polentát 10 percig pihentetjük.
  14. Késsel körülvágjuk, tálra borítjuk.
  15. A sült szalonnával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 341
elküldve: 4
receptkönyvben: 374
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Túróval és póréval rakott, lazított puliszka sült szalonnával feladva

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Tue, 2010-04-06 13:53

Ez nagyon jó lett! Dupla adagot csináltam, lehet, hogy az olívaolajat nem kellett volna dupláznom, mert eléggé tocsogott az olajtól, de érdekes módon, ahogy kivettem a sütőből, fölszívta a polenta az olajat. A nagy sonkaevés előtti ebéd lett belőle, köszönjük a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-03-27 13:21

Remélem, nem sértődik meg, ha juhtúróval csinálom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-03-27 09:18

Nem kellene a pórét előre egy kicsit megpárolni?

769
kukoricadara 100 g
0 ízlés szerint
habtejszín 1 dl
olívaolaj 1.5 dl
tehéntúró 20 dkg
póréhagyma 1 közepes db
vaj 5 dkg
olívaolaj 0.5 dl
bacon 5 dkg