Túróval és póréval rakott polenta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Harmathy Ildikó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 37% Zsír
A rakott polentához
-
25g kukoricadara91 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
32g olívaolaj282 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
13g vaj90 kcal
A tálaláshoz
Összesen
766
Kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 37% Zsír
A rakott polentához
-
100g kukoricadara362 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tálaláshoz
Összesen
3061
Kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 37% Zsír
A rakott polentához
-
11.5g kukoricadara42 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
14.7g olívaolaj130 kcal
-
23g tehéntúró34 kcal
-
23g póréhagyma6 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
A tálaláshoz
Összesen
353
Kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 698.6 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
766
Kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 277.9 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2794.5 g
-
Cink 523 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 406 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 812 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 20 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 320.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 711 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 240 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 615 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3027 micro
Összesen
3061
Kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.2 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
353
Kcal
Hozzávalók
A rakott polentához
-
100 g kukoricadara
-
só ízlés szerint
-
1 dl habtejszín
-
1.5 dl olívaolaj
-
20 dkg tehéntúró
-
1 közepes db póréhagyma
-
5 dkg vaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A rakott polentához
- A pórét karikára vágjuk.
- A túrót villával összetörjük.
- Petra által leírtak szerint elkészítjük a polentát.
- Még melegen hozzákeverjük a tejszínt és 1 dl olívaolajat.
- Fél deci olívaolajat öntünk egy tűzálló tálba.
- Rászórjuk a póré felét.
- Rámerjük a kikevert polenta felét, majd a túrót.
- Aztán a póré másik felét, a polenta másik felét.
- Lenyomkodjuk, forró sütőbe tesszük.
- Amikor átforrósodott rákockázzuk a vajat.
- Jól átsütjük.
- Közben olívaolajon megsütjük a bacont.
- A sütőből kivett polentát 10 percig pihentetjük.
- Késsel körülvágjuk, tálra borítjuk.
- A sült szalonnával tálaljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 24039
- Feltöltés dátuma: 2009. március 25.
Ajánló
Böjtidőben szalonna nélkül is fogyasztható, sajnos ebben az esteben is előállhat a túlevés! Nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:

Harmathy Ildikó
313 recept
Erdélyi szokás a polenta (puliszka) réteges lerakása. Nekem nehéz étel magában a polenta (puliszka) így lerakva, mert mindig túleszem magam belőle (annyira finom!), ezért alkalmazom a tejszínes, olívaolajas kikeverést és utána a szalonnás locsolást :o).
Hozzászólások (6)
Nem kellene a pórét el?re egy kicsit megpárolni?
Szerintem nem, így is jól átsül. Ildikó
Remélem, nem sért?dik meg, ha juhtúróval csinálom!
egyáltalában nem! s?t! írnom kellett volna, hogy juhtúróval is!!! Ildikó
Ez nagyon jó lett! Dupla adagot csináltam, lehet, hogy az olívaolajat nem kellett volna dupláznom, mert eléggé tocsogott az olajtól, de érdekes módon, ahogy kivettem a süt?b?l, fölszívta a polenta az olajat. A nagy sonkaevés el?tti ebéd lett bel?le, köszönjük a receptet!
Szuper lett, köszönöm!