r
Nosalty Logó

Túróval és póréval rakott polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Túróval és póréval rakott polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A rakott polentához

A tálaláshoz

Összesen 766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A rakott polentához

A tálaláshoz

Összesen 3061 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A rakott polentához

A tálaláshoz

Összesen 353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.6 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    277.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2794.5 g
  • Cink
    523 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 3061 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

A rakott polentához

A tálaláshoz

Elkészítés

A rakott polentához

  1. A pórét karikára vágjuk.
  2. A túrót villával összetörjük.
  3. Petra által leírtak szerint elkészítjük a polentát.
  4. Még melegen hozzákeverjük a tejszínt és 1 dl olívaolajat.
  5. Fél deci olívaolajat öntünk egy tűzálló tálba.
  6. Rászórjuk a póré felét.
  7. Rámerjük a kikevert polenta felét, majd a túrót.
  8. Aztán a póré másik felét, a polenta másik felét.
  9. Lenyomkodjuk, forró sütőbe tesszük.
  10. Amikor átforrósodott rákockázzuk a vajat.
  11. Jól átsütjük.
  12. Közben olívaolajon megsütjük a bacont.
  13. A sütőből kivett polentát 10 percig pihentetjük.
  14. Késsel körülvágjuk, tálra borítjuk.
  15. A sült szalonnával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24039
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 25.

Ajánló

Böjtidőben szalonna nélkül is fogyasztható, sajnos ebben az esteben is előállhat a túlevés! Nagyon finom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túróval és póréval rakott polenta
Harmathy Ildikó 313 recept

Erdélyi szokás a polenta (puliszka) réteges lerakása. Nekem nehéz étel magában a polenta (puliszka) így lerakva, mert mindig túleszem magam belőle (annyira finom!), ezért alkalmazom a tejszínes, olívaolajas kikeverést és utána a szalonnás locsolást :o).

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Nem kellene a pórét el?re egy kicsit megpárolni?

Harmathy Ildikó

Szerintem nem, így is jól átsül. Ildikó

Törölt felhasználó

Remélem, nem sért?dik meg, ha juhtúróval csinálom!

Harmathy Ildikó

egyáltalában nem! s?t! írnom kellett volna, hogy juhtúróval is!!! Ildikó

Pfanni

Ez nagyon jó lett! Dupla adagot csináltam, lehet, hogy az olívaolajat nem kellett volna dupláznom, mert eléggé tocsogott az olajtól, de érdekes módon, ahogy kivettem a süt?b?l, fölszívta a polenta az olajat. A nagy sonkaevés el?tti ebéd lett bel?le, köszönjük a receptet!

snowwolf

Szuper lett, köszönöm!

Hozzávalók

A rakott polentához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Garázsból indult környezettudatos vállalkozáshoz csatlakozott Gerendai Károly

Egy garázsból indult, ma már több százmilliós forgalmat bonyolít az a minden elemében ökotudatos, Dunakeszin működő hazai cég, mely Magyarországon először és máig egyedülálló módon gyárt saját fejlesztésű bio tisztítószereinek 100% környezetbarát, bioműanyag flakonokat. BiBo Franchisehoz a napokban csatlakozott tulajdonosként a Sziget és Gourmet Fesztiválról és Michelin-csillagos éttermeiről is ismertté vált Gerendai Károly.

Nosalty

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.