Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi reform túrós rétes

Házi reform túrós rétes
Házi reform túrós rétes
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a szomszédunktól kaptam. Nagyon finom, és egyszerű az elkészítése. A tészta, ahogy az a képen is látszik olyan, mint a hagyományos rétes tésztája, de mégsem kell vele hosszadalmasan bajlódni, nyújtogatni, húzogatni, stb, nagyon gyorsan elkészül. Emellett fagyasztható is, így időhiány esetén a tésztát korábban is elkészíthetjük, majd kiengedést követően csak tölteni és sütni kell.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Túrókrém

Kenéshez

ajánlat

A túrókrémbe tehetünk mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt is (nálunk a gyerekek nem szeretik). Ha felnőtteknek készül, akkor limoncelló likőrrel is gazdagíthatjuk, attól kicsit pikánsabb lesz az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat kevés vízzel (kb 1 dl) összegyúrjuk.
  2. Három cipóra osztjuk, és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
  3. A kinyújtott lapokat megkenjük a 6 ek liszt és 3 ek olvasztott vak keverékével, majd feltekerjük.
  4. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, pihentetjük (ebben az állapotban lehet lefagyasztani is).
  5. A tésztát a hűtőből kivéve félbevágjuk, így kapunk 6 rúd rétesnek való tésztát (én most csak 2 rudat készítettem el, ehhez elegendő az említett mennyiségű túrókrém, a további 4 rudat lefagyasztottam).
  6. A fél rúdnyi tésztát újra téglalap formájúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, majd megtöltjük a túrótöltelék felével.
  7. Óvatosan összetekerjük úgy, hogy ahol összeér a két tészta, az alulra kerüljön, ezzel is elkerülve, hogy kifolyjon a töltelék, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  8. A kész rétes tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (alsó-felső sütés).

Túrókrém

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen folyós a krém. A citromból a héját és fél citrom levét használunk fel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 230
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós rétes cukor nélkül, túrós rétes ázi túrós egyszerűen, házi túrós rétes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kusibaba
Kusibaba Sat, 2016-04-16 12:39

Kedves Andi!

Nagyon jó a recepted! Én lisztből fele arányban teljes kiőrlésűt használtam és így is jó lett! Köszi a feltöltést! :)

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sat, 2016-04-16 16:47

SZia, örülök, hogy ízlett, én elég rég csináltam már, jó is, hogy eszembe juttattad, kipróbálom így. Andi

731
tönkölybúza liszt 50 dkg
tojás 2 db
margarin 125 g
víz 1 dl
0 ízlés szerint
xilit 1 ek
sovány túró 50 dkg
tojás 1 db
xilit 2 ek
zsemlemorzsa 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
tönkölybúza liszt 6 evőkanál
vaj 3 ek
vaj 5 dkg