Nosalty Logó

Kapros túrókrémmel hajtogatott pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kapros túrókrémmel hajtogatott pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 626 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 4378 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 279 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.2 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 626 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12671.1 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    520 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    8505 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 4378 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Krémhez

  1. A túrót alaposan áttörjük (én egy krumplitörőt használtam), és a margarinnal habosra kavarjuk. Belekeverjük az alaposan megmosott, apróra vágott kaporleveleket.
  2. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a kapros túrókrémet. Megszórjuk a sóval.
  3. A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
  4. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk. Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
  5. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel berácsozzuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép, magas tornyok lesznek.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással. Kb. 20 percet még kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
  9. Ha kivettük a sütőből, azonnal lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4940
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Mostanában elég gyakran készítek pogácsát, és nem sajnálom rászánni az időt a hajtogatásra, mert szerintem egész más lesz a végeredmény, mint a hajtogatás nélkül. Ez a pogácsa olyan puha, omlós, és még másnap is az maradt. A gyerek is szívesen eszegette, pedig aztán az ő kedvében elég nehéz járni. Nem zavarta a kapor, pedig minden zöldség ellenségének számít.:-( Egy biztos, fogom még sütni, kapor nélkül is kipróbálom majd. 27 db pogácsa lett ebből az adagból.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Micsoda látvány! :) Köszönöm ezt a finomságot is. :) Éva-Anyóca

Andi80_

Nagyon szívesen kedves Éva-Anyóca :-)

Tmea

Nagyon jó ez a tészta, tényleg! Én juhtúróval és snidlinggel sütöttem, de ahogy lesz friss kapor a kertben ki fogom próbálni kaporral is...:-)

Andi80_

Örülök, hogy kipróbáltad. A Te párosításod is remek :-)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek