r
Nosalty Logó

Túrós pite ahogy Edit készíti

VnéEdit
Túrós pite ahogy Edit készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A szóráshoz

543
Kalória
20g
Fehérje
71.9g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
84.9g
Víz
184.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
40.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 4329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9417.3 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    3252 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    575.5 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 4329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.9 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra vesszük. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A töltelék készítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a túrót (én csak pár szem mazsolát tettem bele, mivel nem mindenki kedveli). A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és a túrós krémmel összekeverjük.
  3. Az egyik cipót kinyújtjuk fél cm vastagra, és a tepsibe tesszük, megszórjuk morzsával, és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.
  4. Befedjük a másik kinyújtott lappal, felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeleteljük, és porcukorral meghintjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Már nagyon régen készítettem, és most eszembe jutott, hogy egy finom túrós pitét tegyek az asztalunkra. A nagy süteményes könyvből készítettem. Nagyon finom lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...