Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-meggyes süti Csilla konyhájából

Túrós-meggyes süti Csilla konyhájából
Túrós-meggyes süti Csilla konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hamar elkészül és finom süti:)

hozzávalók / 5 adag

A süteményhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral felverjük és hozzáadjuk a tejet, fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és simára keverjük a tojásos, tejes résszel.
  3. Végül beleöntjük az olvasztott margarint, és még 1-2 percig keverjük.
  4. Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
  5. A túrót elkeverjük a tejföllel és 2 ek porcukorral.
  6. A tésztát beleöntjük a tepsibe és rápotyogtatjuk a túrót és a meggyet. Majd sütjük.
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 712
elküldve: 13
receptkönyvben: 145
elkészítve: 12/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós süti, potyogtatott meggyes süti, tejfölös-túrós süti meggyesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mohonc
Mohonc / mohonc Mon, 2012-10-22 17:13

Nagyon jó recept!!
Egyből dupla adagot sütöttem. Egyszerű, tényleg gyors és nagyon kiadós.
Köszönöm! :)

714
finomliszt 30 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 10 dkg
tojás 2 db
tej 2.5 dl
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet
meggy 30 dkg
tehéntúró 25 dkg
tejföl 2 ek
vaj 0.5 ek
finomliszt 1 csapott ek