Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós máglyarakás

Túrós máglyarakás
Túrós máglyarakás
125 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon túró, és ki kellett ötlenem egy gyors fincsi süteményt. Ez lett belőle.

Szépségversenyt nem nyer a süti, de az íze isteni! :)

A máglyarakásra hasonlít az ötlet, csak ugye itt a piskóta is most készül, és lekváros hab helyett fahéjas pudingos a hab, a túró pedig kellemesen kiérezhető, az alma meg ugyanúgy alma. :)

További képek a blogomon.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Törjük fel a tojásokat, a fehérjéket szedjük külön tálba. Ha valamelyik sütiből megmaradt volna fehérje, ezeket is belelehet önteni.
  2. 2 vanilin cukorral kemény habbá verjük a fehérjét.
  3. A sárgákat 6 ek cukorral fehéredésig turmixoljuk. Hozzáöntjük az egy deci tejet , majd az olajat, végül a sütőport, és a 10 púpos ek lisztet is homogénné keverjük benne.
  4. A habnak a felét óvatosan spatulával belekeverjük a masszába.
  5. Egy kisebb fazékba megmelegítünk 2 dl tejet, s egy másik tálba 1 dl tejhez hozzákeverjük  csomómentesre a pudingport és 4 ek cukrot, valamint az 1 ek fahéjat, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, és megfőzzük. Közben folyamatosan kevergetjük, besűrűdésig.
  6. A puding felét összekeverjük a fél kiló túróval.
  7. Mossunk meg jól egy almát, vékony szeletekre vágjuk fel, amit már nem lehet, abból kis kockákat vágunk.
  8. Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, kis margarinnal és lisztel kenjük ki, majd öntsük bele egyenletesen a piskóta masszát. A tetejére helyezzük el az almadarabokat. Majd erre kanalazzuk a pudingos-túró réteget.
  9. Előmelegített sütőben sütjük nagy lángon 10 percig.
  10. Addig összekeverjük a fehérjehab másik felét a puding megmaradt felével.
  11. Kivesszük a sütőből a sütit, az almaszeletek többségét beleszúrjuk a még szaftos süti tetejére, majd ráöntjük a habréteget.
  12. Díszítésnek a maradék almát ráhelyezzük ízlés szerint, majd megy vissza a süti a sütőbe még 50 percig kis lángon sül.
  13. Majd lehet is szeletelni, bár szebben kockázható, ha már kihűlt. :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 191
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós almás süti, túrós rakás, túrós máglya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

304
tojásfehérje 10 db
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 6 ek
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 10 púpozott ek
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 4 ek
fahéj 1 ek
tehéntúró 500 g
alma 1 db
cukor 1 késhegynyi