Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-krumplis pogácsa

Túrós-krumplis pogácsa
Túrós-krumplis pogácsa
65 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egész héten valami finomat akartam enni, de nem nagyon akaródzott sokat pepecselni. És akkor rátaláltam erre a pogácsára (krokettre) a Báječná Žena heti lapban. Volt mindenem otthon hozzá, így máris nekifogtam.
Főtt krumplim volt, azzal legalább már nem kellett bajlódnom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindig van a hűtőmben héjában főtt krumpli. Nagyon jó dolog, mert sokszor, ha valamilyen gyors köretet akarok a vacsorához, csak előveszem, felkockázom vagy felcsíkozom, bő olajban kisütöm, és már ehetünk is.
Tálalhatjuk kompóttal, pudinggal vagy ízlés szerinti mással.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót a cukorral és a tojásokkal összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a sót és egy csipet reszelt szerecsendiót.
  3. Végül, belekeverjük a kihűlt és áttört krumplit.
  4. A tésztát 20 egyenlő részre osztjuk, és pogácsákat (vagy kroketteket) formázunk belőlük. Forró zsírban vagy olajban kisütjük őket.
  5. A kisült pogácsákat fahéjas porcukorban megforgatjuk és tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 017
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes túrós pogácsák, édes túrós-krumplis pogácsák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyümölcsöskocka
gyümölcsösfinomság / gyümölcsöskocka Fri, 2011-09-02 05:39

Én sem szoktam a főtt krumplit kidobni ha megmarad krumplinyomon átnyomom és krokettnek nagyon szeretik husok mellé főleg ha még vadas vagy valamilyen mártás is van hozzá, de mártás nélkül is szere.tik

1601
burgonya 75 dkg
tehéntúró 50 dkg
porcukor 75 g
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
mazsola 75 g
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
szerecsendió 1 csipet
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint