r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrófelfújt

Durcsó
Gyümölcsös túrófelfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

412
Kalória
24.7g
Fehérje
45g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
166.6g
Víz
125g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
28.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.8 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6856.8 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    269.9 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2794 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 2467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cink
    123 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    57 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (mindenképp forrónak kell lennie, mikor a felfújt bekerül).
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukrokkal.
  3. Hozzámixeljük az áttört túrót és a pudingport.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. Először egy kanálnyi habbal fellazítjuk a túrós krémet, majd az összes felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  6. Vajjal kikent hőálló tálba öntjük, tetejét megszórjuk idénygyümölccsel, és kicsit bele is nyomkodjuk őket.
  7. A forró sütőbe tesszük, 45 percig sütjük. Az ajtót lehetőleg ne nyitogassuk (bár ez nem összeesős felfújt, úgyhogy akkor sem történik tragédia).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x5

Annyi másikhoz hasonlóan ez a remek recept is Ízbolygó blogjáról származik. Ő ribizlivel és szederrel készítette, de a poszt júliusban született - így ez a verzió az otthon havas, itt, Angliában csak hideg márciusban nem játszott. (Tekintettel arra, hogy környezettudatos módon nem veszünk Dél-Amerikából importált javakat, hiába csalogatnak a nyári ízek.) Én tehát naranccsal, almával és szőlővel készítettem. Kinézetre nem vetekedhet a bogyósok rikító pirosával, de ízre ez sem panaszkodhat. Főként a túrós rész vett le a lábamról, hihetetlenül könnyű és habos. Azért teljesen nem szakadhattam el az eredeti koncepciótól: a színhatást és az ízkombinációt is gazdagítja egy kis piros lekvár, a képen feketeribizli mosolyog.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek