Nosalty Logó

Gyümölcsös túrófelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Gyümölcsös túrófelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2467 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.8 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 412 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6856.8 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2794 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 2467 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cink
    123 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    57 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (mindenképp forrónak kell lennie, mikor a felfújt bekerül).
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukrokkal.
  3. Hozzámixeljük az áttört túrót és a pudingport.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. Először egy kanálnyi habbal fellazítjuk a túrós krémet, majd az összes felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  6. Vajjal kikent hőálló tálba öntjük, tetejét megszórjuk idénygyümölccsel, és kicsit bele is nyomkodjuk őket.
  7. A forró sütőbe tesszük, 45 percig sütjük. Az ajtót lehetőleg ne nyitogassuk (bár ez nem összeesős felfújt, úgyhogy akkor sem történik tragédia).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 37154
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 19.

Ajánló

Finom lehet szilvával, eperrel, meggyel is, amikor épp azoknak van szezonja. Akár aszalt gyümölcsökkel is lehet próbálkozni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Durcsó 161 recept

Annyi másikhoz hasonlóan ez a remek recept is Ízbolygó blogjáról származik. Ő ribizlivel és szederrel készítette, de a poszt júliusban született - így ez a verzió az otthon havas, itt, Angliában csak hideg márciusban nem játszott. (Tekintettel arra, hogy környezettudatos módon nem veszünk Dél-Amerikából importált javakat, hiába csalogatnak a nyári ízek.) Én tehát naranccsal, almával és szőlővel készítettem. Kinézetre nem vetekedhet a bogyósok rikító pirosával, de ízre ez sem panaszkodhat. Főként a túrós rész vett le a lábamról, hihetetlenül könnyű és habos. Azért teljesen nem szakadhattam el az eredeti koncepciótól: a színhatást és az ízkombinációt is gazdagítja egy kis piros lekvár, a képen feketeribizli mosolyog.

Hozzászólások

P.

Hogy miért nem jött elöbb ez a recept!? :-p Pont most használtam el a túrómat - kínomban, mert igazából semmihez nem volt kedvem. Na szép. De legközelebb ezt csinálom meg! :-) Ès gyönyörü a kép.

Durcsó

Hahó! Annyira jól esik, hogy mindig ilyen kedveseket írsz, tényleg. :) Köszi! Amúgy már feltöltöttem egy másik túrósat is (szintén Ízbolygó...), ami szerintem még ennél is finomabb, csak még nem került ki a falra. Szóval várj addig a túróval, aztán dönts, melyiket próbálod ki el?ször. ;) Addig is jó hétvégét! Durcs

P.

Félreértés ne essék, nem hízelgek én kérem szépen. Száraz tényeket közlök. :-) Amit írok, azt mind magadnak köszönd. Azért írok ilyenek, mert bizony mindig olyan jó kis recepteket teszel fel. Pont olyanokat, amik kedvemre valók. Ès ezt szeretem elmondani, mert így legalább tudom, hogy ott a mosoly az arcodon, amikor olvasod. Simán megéri. Hátha a következö is ilyen finom lesz. Vagy még finomabb. :-p Neked is jó hétvégét! Eszter

Törölt felhasználó

Elkészítettem ezt a csodát!!! Én epret, málnát és áfonyát tettem a tetejére. Mennyei volt!!!!!! Köszönöm!!!!!!!

Törölt felhasználó

 Ma elkészítettem ezt a sütit és mindenkinek ízlett! Málnával és meggyel , engem lenyügözött. Köszi szépen!

OsztriGa

Ma megcsináltam....majdnem mindent máshogyan csináltam, mert hajlamos vagyok felületesen elolvasni a recepteket :)...szóval: az els? tévesztésem az az volt, hogy habár csak fele mennyiség? túróm volt itthon, mégis 4 tojást ütöttem fel. Amikor ezt észrevettem, már kés? volt, így aztán hagytam, gondoltam, majd csak alakul a dolog. A pudingból azonban már nem tettem bele kett?t. Aztán végül valamiért én felfújtos formákra gondoltam a h?álló tálként, így külön kis tálakba öntöttem, az amúgy is kevesebb és lazább tésztát. De a lényeg: ezt a receptet így sem lehetett elrontani. Finom lett, bár én jóval kevesebb ideig sütöttem, legközelebb még kevesebbig fogom, hogy kicsit inkább lazább maradjon a végén. És mivel nálunk semmilyen túrós tésztát nem lehet mazsola nélkül sütni, ezért azt is szórtam bele, meg egy kis szeletelt mandulát. Tetejére szilvát tettem. Finom süti, mindenkinek ajánlom!! Köszönet a receptért!

timi sz

Elkészítettem meggyel a tetején és 2 vaníliás pudingpor helyett egy vaníliásat és egy epreset tettem bele(mivel csak ez volt itthon :P) és így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Sziasztok!valaki mondja meg,hogy mit nem csináltam jól,mert az én sütim összeesett mikor kivettem a süt?böl és tömött lett!!Köszi el?re is!

Durcsó

Kedves Ibolya, az az igazság, hogy a felfújt elég rizikós m?faj - lehet, hogy mindent jól csináltál, csak éppen így sikerült, talán a süt? miatt vagy valami. Egyébként ha szép lassan hagyjuk kih?lni , mondjuk a kikapcsolt süt?ben, akkor kisebb a valószín?sége, hogy nagyon összeesik. Meg az is el?fordulhat, hogy a tojásfehérje-habbal volt valami gond. De mondom, ez sajnos ilyen, gyakran még a profiknak sem sikerül... De azért lehet nagyon finom! Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Köszi a választ,az biztos hogy nagyon finom volt!Még megprobálom máskor is,lehet hogy akkor jobban fog sikerülni!Üdv.Ibolya

Törölt felhasználó

Szia! Ha a cukrot édesít?porral helyettesíteném és vaníliacukor helyett vaníliaaromát használnék, akkor szerinted kikerekedhet bel?le egy épkézláb és finom felfújt? Többször is írtátok, hogy ez nem az egyszer? kategória, ezért nem vagyok biztos benne, hogy így is m?ködne a recept. Szerinted/szerintetek? Köszi :)

Durcsó

Kedves Neola, szerintem ezen ne aggódj, az édesít?por meg az aroma biztos nem fog rontani rajta :) Azon nem fog múlni, hogy felfúvódik-e. Annyira egyébként nem nehéz ám, csak kicsit szerencsejáték, hogy épp sikerül-e, de biztos, hogy mindenképp finom lesz! Azért szerintem kósolgasd, hogy mennyire édes a portól, mert lehet, hogy az jobban édesít. Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Köszi Durcsó, mindenképp kipróbálom így és majd jelentem az eredményt ;) Igen, kóstolgatom rendszeresen, mert másképp édesít teljesen. :)

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó! Zseniális ez a süti, imádom!! Light túróval és édesít?szerrel, a tetejére pedig almával és eperrel csináltam (plusz öcsémnek csokidarabokkal néhány darabot). Szilikon muffinsüt?ben sült, majd letakartam több réteg konyharuhával, amíg kih?lt (hogy ne essen addig sem össze) és a végeredmény: isteni finom, könny?, nem túl édes csoda diétás süti!!! Köszi a receptet! Üdv, Neola

Sz. Ági

Bocs az értetlenkedésért, úgy látszik mindenkinek egyértelm? volt, csak nekem nem: mekkora formában kell ezt sütni? Rendes kis felfújtformákban? De akkor hány forma kell hozzá? Vagy egy nagyban? De a képen egyadagos a süti...

Durcsó

Kedves szeag, ha vannak kis szufléformáid, abban is lehet sütni, de egy nagy jénai is megteszi, a képen úgy lett kivágva bel?le a kis kör. Üdv, Durcsó

Ancsocska

Hahó! Egyszer? kérdésem van: angliában milyen néven kapsz igazi túrót? Én már próbáltam vagy öt féle hasonlót, de mindegyik túl híg volt és nem lehetett rendesen használni.

Durcsó

A nagyobb Tesco-kban lehet kapni quark-ot, ilyen kis m?anyag dobozban van 25 dkg-s kiszerelésben, nekem az m?ködött! Durcsó

libaláb

Belevágtam, ricottával készítettem, mert nálunk csak ez van, de így is nagyon finom lett, picit emlékeztetett a jó öreg vaníliás krémtúróra, amit gyermekkorom óta nem ettem, így egy kis nosztalgia is került a vacsora mellé :) Köszönet a receptért.

Törölt felhasználó

Nahát, évek óta sütögetek ilyesmit, már recept is készült bel?le? Fordítva szoktam meg...:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned –...

Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek