r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrófelfújt

Durcsó
Gyümölcsös túrófelfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

412
Kalória
24.7g
Fehérje
45g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
166.6g
Víz
125g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
28.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.8 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6856.8 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    269.9 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2794 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 2467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cink
    123 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    57 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (mindenképp forrónak kell lennie, mikor a felfújt bekerül).
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukrokkal.
  3. Hozzámixeljük az áttört túrót és a pudingport.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. Először egy kanálnyi habbal fellazítjuk a túrós krémet, majd az összes felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  6. Vajjal kikent hőálló tálba öntjük, tetejét megszórjuk idénygyümölccsel, és kicsit bele is nyomkodjuk őket.
  7. A forró sütőbe tesszük, 45 percig sütjük. Az ajtót lehetőleg ne nyitogassuk (bár ez nem összeesős felfújt, úgyhogy akkor sem történik tragédia).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x5

Annyi másikhoz hasonlóan ez a remek recept is Ízbolygó blogjáról származik. Ő ribizlivel és szederrel készítette, de a poszt júliusban született - így ez a verzió az otthon havas, itt, Angliában csak hideg márciusban nem játszott. (Tekintettel arra, hogy környezettudatos módon nem veszünk Dél-Amerikából importált javakat, hiába csalogatnak a nyári ízek.) Én tehát naranccsal, almával és szőlővel készítettem. Kinézetre nem vetekedhet a bogyósok rikító pirosával, de ízre ez sem panaszkodhat. Főként a túrós rész vett le a lábamról, hihetetlenül könnyű és habos. Azért teljesen nem szakadhattam el az eredeti koncepciótól: a színhatást és az ízkombinációt is gazdagítja egy kis piros lekvár, a képen feketeribizli mosolyog.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek