r
Nosalty Logó

Túrós darafelfújt cseresznyebefőttel

Ildi71
Túrós darafelfújt cseresznyebefőttel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládéöntethez

743
Kalória
22.3g
Fehérje
91.3g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
64.5g
Víz
197.5g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
36.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A csokoládéöntethez

Összesen 743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A csokoládéöntethez

Összesen 2975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A csokoládéöntethez

Összesen 157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    365.3 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 2975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lágy vajat (vagy margarint) habosra keverjük. Felütjük a tojásokat, majd a sárgájukat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, a sót és a zsiradékot, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Ezután hozzákeverjük a villával jól áttört túrót, a tejfölt és a búzadarát.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. Ennek felét kikent, kb. másfél literes sütőformába öntjük. Rászórjuk az előzőleg lecsepegtett, kimagozott cseresznye két harmadát, majd beterítjük a masszával.
  4. A tetejét a maradék cseresznyeszemekkel díszítjük, és előmelegített sütőben (villanytűzhelyen kb. 175 fokon, gáztűzhelyen közepes lánggal), 50 percig sütjük.
  5. Közben a pudingporból elkészítjük a csokoládéöntetet, és ezzel tálaljuk a felfújtat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p

Egy régebbi TINA-ban találtam ezt a receptet. Én most cseresznye helyett meggyet használtam. Túl nagy tepsiben sütöttem, ezért lett ilyen lapos a felfújt (ill. csak egy rétegű lett), de az ízével minden rendben volt. Egyébként az újságban a képen kerek, átlátszó edényben sütötték.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek