r
Nosalty Logó

Túrós-csokoládés kalács Virág konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ViragRoxana
Túrós-csokoládés kalács Virág konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Összesen 678 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Összesen 2712 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Összesen 288 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 678 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.2 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 2712 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral.
  2. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást.
  3. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adjuk a sóval együtt a lisztes keverékhez. Kézzel 10-15 perc alatt összedolgozzuk, míg egy homogén tésztát nem kapunk.
  4. Fedjük le egy textillel vagy folpackkal, és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten 1,5 órán keresztül.

Túró

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, és kész is a túrós töltelék.

Csokoládé

  1. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, a mérethez az egymás mellé tett csokoládét vegyük alapul.
  2. Tegyük át zsírpapírral bélelt tepsire, ott folytassuk a készítését.
  3. Középre, a csokoládé alá halmozzuk fel a túrótölteléket kb. 1-1,3 cm vastagságban (ennél ne legyen magasabb!), tegyük rá a csokoládét. Vágjuk be a tésztát éles késsel mindkét oldalon, figyeljünk, hogy azonos számú csíkot vágjunk, és hajtogassuk rá először a két végét, majd a tészta csíkokat (felváltva az oldalakat) a töltelékre.
  4. Hagyjuk egy picit pihenni, amíg a tészta egy kicsit megdagad, akkor takarjuk le egy textillel, és hagyjuk további 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.
  5. Kenjük meg 1 ek víz és 1 db tojás keverékével.
  6. 160 °C hőmérsékletre előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, aranybarnára. Hagyjuk egy kicsit hűlni, de még melegen érdemes tálalni, hogy a csokoládé még folyós legyen a belsejében.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 852
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós-csokoládés kalács Virág konyhájából
ViragRoxana 1 recept

Mennyei, különleges, és könnyen elkészíthető. Párom rajong érte. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?