Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bukta Gabys konyhájából

Bukta Gabys konyhájából
Bukta Gabys konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor régen a neten olvastam a receptet, picit módosítottam rajta és kipróbáltam. A kenyérsütőben kelesztve nem munkaigényes. A többi pedig már gyorsan megy.

Nálunk ez "A" bukta, foszlós, könnyű, puha, finom.

Természetesen a lekváron kívül bármi mással is megtölthető.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőbe a fenti sorrendbe beletesszük a tészta hozzávalóit, és dagasztó (kelesztő)programra állítjuk. Aki kézzel dagasztja, rugalmas tésztát kell készítenie.
  2. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, leheletnyi liszttel átgyúrjuk. Kb 1 cm vékonyra, téglalap formájúra kinyújtjuk, egyforma -hosszúkás- nagyságúakra vágjuk (14-15 db lesz).
  3. Kézzel egyenként még lapítunk rajtuk (kb. fél cm lesz), és a felénk eső részére ráteszünk 1-1,5 tk lekvárt, a két szélét ráhajtjuk, majd felgöngyöljük.
  4. Olajjal leheletnyi vékonyan kikent tepsibe rakosgatjuk (a tekerés alja alulra essen), de ne szorosan, mert még kelni fog.
  5. A tetejére: megmelegítjuk a tejet, beleöntjük az olajat, összekeverjük, és ráöntjük a buktákra. Állni fog benne, de nem baj, mert sülés közben felszívja! 
  6. Előmelegített sütőben, normál hőfokon 40-50 perc alatt megsül.
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 36x27 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 47 310
elküldve: 23
receptkönyvben: 866
elkészítve: 43/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

a bukta, lekváros bukta, ízes bukta, puha tésztájú bukta

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zitácska
Zitácska Sat, 2016-02-06 08:12

Szia Gabi! A bukta remek. Annak ellenére is, hogy rettenetesen elrontottam a tejes-olajos leöntést. A tepsim valamilyen jótündérre vár, mert a belekozmált tejhez ilyen jellegű beavatkozás kellene. Mit csináltam rosszul? Segítsetek, segíts kérlek.

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2016-02-06 09:06

Szia Zitácska,
nagyon örülök, hogy a bukta remek lett, de sajnos nem értem mi történt a jótündér tepsid és az odakozmált tej tekintetében. Milyen beavatkozásra gondolsz. Írd meg lécci akár részletesen is mi történt, szívesen segítek. Gabi

Zitácska
Zitácska Sat, 2016-02-06 12:08

A lényeg az, hogy az olajos tej nagyon odakozmált. Időt és energiát nem kímélve levágtam a bukták alját, így a maradék mesés lett, ám következő alkalommal jobb szeretném ha megmaradna a tepsim makulálatlanul. Tehát valszeg a tepsim nem jó? A bukták légmentesen összenőnek a tepsidben? Kitöltik a teret? :) mit tegyek hogy ne kozmáljon oda a tej? Ez a fő kérdés.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2016-02-08 17:31

Szia:)
Nos arra gyanakszom, hogy erős volt az alsóláng. Nem egyformák a sütők. Talán próbáld meg, hogy egy szinttel feljebb teszed. Én alsó-felsőn sütöm, és sosem kozmál oda. Nem is szabad ennek bekövetkeznie, így még arra is gondoltam talán túl sütötted. A tepsim vagy zománcos, vagy teflon. Mikor melyiket kapom elő. Ha egyébként tényleg ízlett azt javaslom figyelj oda rá, és igazából ha már tökéletesen felszívta a bukta a keveréket már majdnem készen is van. Új hiper-szuper sütőm van, nemrég én is sütöttem, így figyeltem a buktákat de a régi sütőm által megadott adatok jók voltak. A bukták kicsit összetapadnak a sütés közben, de amikor már meg tudom fogni könnyedés szét tudom választom őket. Legutóbb is olyan lett mint a képen. Remélem tudtam segíteni, bízom benne legközelebb arról írsz, hibátlan lett. Szép hetet kívánok:) Gabi

witch
witch / witch Thu, 2014-03-27 19:10

Szia Gabi! Koszonom a receptet, nagyon finom lett!
Nem volt pont ilyen meretu tepsim es valoszinu ami a tetejere megy tej+olaj keverek miatt fontos lett volna. Nekem az alja nem lett piros, de viszont megsult, ilyennek kell lennie vagy legkozelebb sussem tovabb?
udv:witch

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-03-27 19:45

Szió:)
Az alja nekem egy picit lesz sült. Az a lényeg, hogy a teteje szép pirosas-barna legyen. De ha tökéletesen átsült, az olajos tejet beszívta, könnyű, foszlós lett, akkor hibátlan. Ha bevált a bukta és úgy gondolod legyen az alja is sültebb nyugodtan adj még neki kb. 5 percet. Tudod sütő függvénye is. Viszont annak nagyon örülök, hogy végre megsütötted, és még üvegesre se volt szükség:) Üdv:) Gabi

witch
witch / witch Thu, 2014-03-27 22:36

Igen, minden tokeletes, gyonyoru szine van, puha, foszlos, csillagos 5-re vizsgazott! :o) Nehany eve lecsereltem a gaztuzhelyt villanyra, mert itt joval olcsobb, szoval tudom, hogy suto meg suto kozott oriasi kulonbseg van.
Rendben, legkozelebb picit tovabb sutom.
Haha, az uvegesnek most nagyon sok dolga van, ugyhogy nem er ra velem foglalkozni. :o)
udv:witch

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-02-01 19:22

Szió:)
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett, kedves egészségetekre:) Üdv: Gabi

Beatrix1970
Beatrix1970 Fri, 2013-12-06 12:13

Sziasztok! Nekem nem derül ki a receptből, hogy ha felhasználom a tejet és az olajat a kelesztéshez, akkor milyen mennyiséget öntök rá a tetejére?

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-12-06 12:34

Kedves Beatrix:)
Hát sikerült alaposan meglepődnöm! Az eredeti receptben leírtam, hogy a végén 2 dl. meleg tej+ 1 dl. olaj kell. Azt kell ráönteni a buktákra és úgy sütni, be fogja szívni. A nagy Nosalty-s átalakulás közben a receptnek ez a része eltünt, fogalmam sincs miért, ezért nem derül ki Neked. Az is lehet, hogy a reklámot rászerkesztették. A látható mennyiség a buktákhoz kell. Megpróbálom visszaírni. Remélem sikerül. Készítsd el nyugodtan, mert finom. Kellemes hétvégét! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-12-06 12:47

szívesen ! Sajnos nem engedi sehova sem beírni, nem lehet szerkeszteni a receptet. Remek ez az új módi. Brrrrrrrrrrrrrrrr.......És az a baj, ha ez nálam előfordul, előfordulhat más recepteknél is, és nem mindenki olyan figyelmes mint Te.No comment.

Luxyné
Luxyné Sat, 2013-11-16 14:39

Többször is megcsináltam már,egyszerűen ISTENI FINOM!!!!!!!!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-11-16 16:51

Szia:)
Jujjj de örülök, hogy ennyire bevált:) Nagyon szépen köszönöm, hogy szakítottál rám időt és megírtad a véleményed:) Kellemes, szép hétvégét kívánok! Gabi

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-09-26 22:25

Gabcuska! Ahogy megpillantottam a fotót, tudtam, hogy pillekönnyű a tésztája!!! Ki fogom próbálni!!! Ez az olajos tej öntet nagyon izgatja a fantáziáját!!! Puszillak, kellemes hétvégét, Tormus :)

kisborso
kisborso Fri, 2013-09-13 15:53

Szia Gabi! Kipróbáltam, nagyon finom lett, örülök, hogy ráleltem erre a receptre. Az olajos-tejes fürdő még a sütés félidejénél is kétségeket támasztott bennem :), de a végére eltűnt és foszlós, pihe-puha lett az enyém is. Üdv: Reni

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-09-16 11:18

Szió Reni:)
Nagyon örülök, hogy finom lett és köszönöm, hogy megírtad. Örömet szereztél vele:) Elhiszem, hogy kétségeid lehettek félidőben, én is mindig izgulok, ha valami újat készítek, hogy tényleg olyan lesz mint ahogy elképzelem a leírás alapján. Remélem sokszor elkészíted még:) Nagyon szép hetet kívánok Neked: Gabi

sweetmate4you
sweetmate4you Fri, 2013-06-14 21:55

Kedves Gabi!
Elkészítettem, nagyon finom lett! A recept tökéletes. Köszönöm.
Minden Jót Neked, kellemes hétvégét kívánok:)
Üdvözlettel
Ms. Sonja Smith

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-06-15 12:23

Kedves Sonja,
Nagyon örülök, hogy ízlett a bukta. Én köszönöm szépen a visszajelzésedet:) Neked is nagyon szép hétvégét kívánok, üdvözlettel: Gabi

Angéla13
Angéla13 Sun, 2013-05-26 14:59

Kedves Gabi! A recepted elronthatatlan!!! Nálunk is nagy sikere van! Köszönöm. Angéla

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-05-26 18:15

Kedves Angéla,
köszönöm:) Remélem találsz még nálam ilyen "elronthatatlan" receptet:)Nagyon örülök, hogy sikere van nálatok is. Egészségetekre!:) Szép hetet kívánok: Gabi

angelmouse
angelmouse Sat, 2013-02-02 16:58

Már 2X megcsináltam, először lekvárral, ma pedig túróval és nagyon jól sikerült! Azelőtt nem mertem nekiállni, de a recepted olyan meggyőző volt, hogy kedvet csinált. Köszi.

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-02-02 19:35

Kedves angelmouse,
nagyon örülök, hogy ennyire ízlett a bukta, túrósan is biztos nagyon finom volt:) Remélem találsz még ilyen "meggyőző" receptet nálam és most már bátran neki fogsz :) Köszönöm a visszajelzésedet, nagyon szép estét kívánok. Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-11-05 21:00

Kedves Zsepibaba,
ha csak az volt a baj, h "túl édes, de isteni finom volt", meg vagyok nyugodva:) Ha máskor is elkészíted, talán valamilyen savanykásabb lekvárral próbáld meg.
Köszönöm a visszajelzésedet, szép estét kívánok: Gabi

pogi81
pogi81 Mon, 2012-10-29 16:53

Most sül... Az illata valami hihetetlenül jó és eddig nagyon szépen alakulnak a tepsiben :-) Biztosan finomak lesznek, köszönet a receptért.

Meganyul
Meganyul Fri, 2012-10-19 17:53

Szia.

Nagyon guszta...
Gondolom sima élesztővel is készíthető.
A lekvár mindegy milyen? Úgy értem nem muszáj bele a sütő lekvár?
Üdv meganyul

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-10-19 18:42

Szia,
természetesen sima élesztővel is elkészíthető. Az instant élesztő (7 g.) 25 g. élesztőnek felel meg. Ha gépbe csinálod, akkor az összemorzsolt élesztőt alulra tedd a folyadékba. A saját készítésű, sűrű baracklekvárommal csináltam. Ha ügyesen ellapítod (hosszúkásra és szélesre) és a 2 oldalát felhajtod, nem folyik ki a lekvár:)) Sok sikert, kellemes hétvégét:) Gabi

Meganyul
Meganyul Fri, 2012-10-19 19:49

Szia.
Köszönöm a választ,mindenképpen kipróbálom a recepted,kipróbálom majd az instant élesztőt. De nem géppel csinálom,hanem a két kezecskémmel :).
Kellemes hétvégét
Kriszta

guhjika
guhjika Fri, 2012-10-12 21:07

Mióta megtaláltam a receptedet,minden nap el kell készítenem.Még forrón el szokott fogyni az egész tepsivel.Még a kisfiam is eszeget belőle,pedig ő aztán semmit nem eszik meg ami édesség.Nagyon szépen köszönöm a receptet!:)
Réka

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-10-12 22:01

Kedves Réka,
én köszönöm szépen a visszajelzésedet. Nagyon örülök, hogy sikert arattál. Annak meg különösen, hogy a kisfiad is eszeget belőle. A gyerekek a legnagyobb és legőszintébb kritikusok:) Nagyon kellemes hétvégét kívánok, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-09-25 15:02

Az igazság az, h elfogyott...de ha gondolod sütök, fényposta oks?:D

witch
witch / witch Tue, 2012-09-25 16:25

Gondoltam, en se mennek el mellette ugy, hogy bele ne csipjek.
Majd legkozelebb, az uveges pont nyaralni van. :D De, nagyon
koszonom az ajanlatot!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-09-25 17:06

pffffffffff......pedig ma ráértem volna :D nahh majd egyeztetünk az üvegessel:)

Mseee
Emese / Mseee Tue, 2012-09-25 14:40

hűű, nagyon jól néz ki, egyből megkívántam:) télen a legfinomabb, frissen, langyosan:) én gyümölcsízzel vagy csokival készítem. diós, baracklekvárosat készítettél már? a zserbó zamatosságát és a bukta lágyságát ötvözi egy kis csokival:) próbált ki!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-09-25 14:47

Szió,
eddig még sose kavartam a lekvárt dióval. Egyszer csokisan készítettem el, de a családom azt mondta, maradjak a baracklekvárnál. Nekem ízlett úgy is, de kisebbségben maradtam:) Olyan maradiak............:D Üdv Gabi

812
tej 3 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 60 dkg
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
instant élesztő 1 tasak
sárgabaracklekvár 10 dkg
tej 2 dl
napraforgó olaj 1 dl