Nosalty Logó

Bukta Gabys konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Bukta Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 812 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 4874 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 812 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 4874 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyérsütőbe a fenti sorrendbe beletesszük a tészta hozzávalóit, és dagasztó (kelesztő)programra állítjuk. Aki kézzel dagasztja, rugalmas tésztát kell készítenie.
  2. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, leheletnyi liszttel átgyúrjuk. Kb 1 cm vékonyra, téglalap formájúra kinyújtjuk, egyforma -hosszúkás- nagyságúakra vágjuk (14-15 db lesz).
  3. Kézzel egyenként még lapítunk rajtuk (kb. fél cm lesz), és a felénk eső részére ráteszünk 1-1,5 tk lekvárt, a két szélét ráhajtjuk, majd felgöngyöljük.
  4. Olajjalleheletnyi vékonyan kikent tepsibe rakosgatjuk (a tekerés alja alulra essen), de ne szorosan, mert még kelni fog.
  5. A tetejére: megmelegítjuk a tejet, beleöntjük az olajat, összekeverjük, és ráöntjük a buktákra. Állni fog benne, de nem baj, mert sülés közben felszívja!
  6. Előmelegített sütőben, normál hőfokon 40-50 perc alattmegsül.
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x27
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 56215
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valamikor régen a neten olvastam a receptet, picit módosítottam rajta és kipróbáltam. A kenyérsütőben kelesztve nem munkaigényes. A többi pedig már gyorsan megy. Nálunk ez "A" bukta, foszlós, könnyű, puha, finom. Természetesen a lekváron kívül bármi mással is megtölthető.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

h??, nagyon jól néz ki, egyb?l megkívántam:) télen a legfinomabb, frissen, langyosan:) én gyümölcsízzel vagy csokival készítem. diós, baracklekvárosat készítettél már? a zserbó zamatosságát és a bukta lágyságát ötvözi egy kis csokival:) próbált ki!

Gabys

Szió, eddig még sose kavartam a lekvárt dióval. Egyszer csokisan készítettem el, de a családom azt mondta, maradjak a baracklekvárnál. Nekem ízlett úgy is, de kisebbségben maradtam:) Olyan maradiak............:D Üdv Gabi

witch

Hat ez tenyleg gyonyoru! Van meg belole?

Gabys

Az igazság az, h elfogyott...de ha gondolod sütök, fényposta oks?:D

witch

Gondoltam, en se mennek el mellette ugy, hogy bele ne csipjek. Majd legkozelebb, az uveges pont nyaralni van. :D De, nagyon koszonom az ajanlatot!

Gabys

pffffffffff......pedig ma ráértem volna :D nahh majd egyeztetünk az üvegessel:)

witch

Hahaha, rendben!

guhjika

Mióta megtaláltam a receptedet,minden nap el kell készítenem.Még forrón el szokott fogyni az egész tepsivel.Még a kisfiam is eszeget bel?le,pedig ? aztán semmit nem eszik meg ami édesség.Nagyon szépen köszönöm a receptet!:) Réka

Gabys

Kedves Réka, én köszönöm szépen a visszajelzésedet. Nagyon örülök, hogy sikert arattál. Annak meg különösen, hogy a kisfiad is eszeget bel?le. A gyerekek a legnagyobb és leg?szintébb kritikusok:) Nagyon kellemes hétvégét kívánok, Gabi

Meganyul

Szia. Nagyon guszta... Gondolom sima éleszt?vel is készíthet?. A lekvár mindegy milyen? Úgy értem nem muszáj bele a süt? lekvár? Üdv meganyul

Gabys

Szia, természetesen sima éleszt?vel is elkészíthet?. Az instant éleszt? (7 g.) 25 g. éleszt?nek felel meg. Ha gépbe csinálod, akkor az összemorzsolt éleszt?t alulra tedd a folyadékba. A saját készítés?, s?r? baracklekvárommal csináltam. Ha ügyesen ellapítod (hosszúkásra és szélesre) és a 2 oldalát felhajtod, nem folyik ki a lekvár:)) Sok sikert, kellemes hétvégét:) Gabi

Meganyul

Szia. Köszönöm a választ,mindenképpen kipróbálom a recepted,kipróbálom majd az instant éleszt?t. De nem géppel csinálom,hanem a két kezecskémmel :). Kellemes hétvégét Kriszta

Törölt felhasználó

Most sül... Az illata valami hihetetlenül jó és eddig nagyon szépen alakulnak a tepsiben :-) Biztosan finomak lesznek, köszönet a receptért.

Gabys

Izgalommal várom a végeredményt:)

Törölt felhasználó

nekem túl édes volt, de isteni finom(:

Gabys

Kedves Zsepibaba, ha csak az volt a baj, h "túl édes, de isteni finom volt", meg vagyok nyugodva:) Ha máskor is elkészíted, talán valamilyen savanykásabb lekvárral próbáld meg. Köszönöm a visszajelzésedet, szép estét kívánok: Gabi

angelmouse

Már 2X megcsináltam, el?ször lekvárral, ma pedig túróval és nagyon jól sikerült! Azel?tt nem mertem nekiállni, de a recepted olyan meggy?z? volt, hogy kedvet csinált. Köszi.

Gabys

Kedves angelmouse, nagyon örülök, hogy ennyire ízlett a bukta, túrósan is biztos nagyon finom volt:) Remélem találsz még ilyen "meggy?z?" receptet nálam és most már bátran neki fogsz :) Köszönöm a visszajelzésedet, nagyon szép estét kívánok. Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabi! A recepted elronthatatlan!!! Nálunk is nagy sikere van! Köszönöm. Angéla

Gabys

Kedves Angéla, köszönöm:) Remélem találsz még nálam ilyen "elronthatatlan" receptet:)Nagyon örülök, hogy sikere van nálatok is. Egészségetekre!:) Szép hetet kívánok: Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabi! Elkészítettem, nagyon finom lett! A recept tökéletes. Köszönöm. Minden Jót Neked, kellemes hétvégét kívánok:) Üdvözlettel Ms. Sonja Smith

Gabys

Kedves Sonja, Nagyon örülök, hogy ízlett a bukta. Én köszönöm szépen a visszajelzésedet:) Neked is nagyon szép hétvégét kívánok, üdvözlettel: Gabi

kisborso

Szia Gabi! Kipróbáltam, nagyon finom lett, örülök, hogy ráleltem erre a receptre. Az olajos-tejes fürd? még a sütés félidejénél is kétségeket támasztott bennem :), de a végére elt?nt és foszlós, pihe-puha lett az enyém is. Üdv: Reni

Gabys

Szió Reni:) Nagyon örülök, hogy finom lett és köszönöm, hogy megírtad. Örömet szereztél vele:) Elhiszem, hogy kétségeid lehettek félid?ben, én is mindig izgulok, ha valami újat készítek, hogy tényleg olyan lesz mint ahogy elképzelem a leírás alapján. Remélem sokszor elkészíted még:) Nagyon szép hetet kívánok Neked: Gabi

Torma

Gabcuska! Ahogy megpillantottam a fotót, tudtam, hogy pillekönny? a tésztája!!! Ki fogom próbálni!!! Ez az olajos tej öntet nagyon izgatja a fantáziáját!!! Puszillak, kellemes hétvégét, Tormus :)

Törölt felhasználó

Többször is megcsináltam már,egyszer?en ISTENI FINOM!!!!!!!!

Gabys

Szia:) Jujjj de örülök, hogy ennyire bevált:) Nagyon szépen köszönöm, hogy szakítottál rám id?t és megírtad a véleményed:) Kellemes, szép hétvégét kívánok! Gabi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nekem nem derül ki a receptb?l, hogy ha felhasználom a tejet és az olajat a kelesztéshez, akkor milyen mennyiséget öntök rá a tetejére?

Gabys

Kedves Beatrix:) Hát sikerült alaposan meglep?dnöm! Az eredeti receptben leírtam, hogy a végén 2 dl. meleg tej+ 1 dl. olaj kell. Azt kell ráönteni a buktákra és úgy sütni, be fogja szívni. A nagy Nosalty-s átalakulás közben a receptnek ez a része eltünt, fogalmam sincs miért, ezért nem derül ki Neked. Az is lehet, hogy a reklámot rászerkesztették. A látható mennyiség a buktákhoz kell. Megpróbálom visszaírni. Remélem sikerül. Készítsd el nyugodtan, mert finom. Kellemes hétvégét! Gabi

Törölt felhasználó

Köszi! :) Így már érthet?! :)

Gabys

szívesen ! Sajnos nem engedi sehova sem beírni, nem lehet szerkeszteni a receptet. Remek ez az új módi. Brrrrrrrrrrrrrrrr.......És az a baj, ha ez nálam el?fordul, el?fordulhat más recepteknél is, és nem mindenki olyan figyelmes mint Te.No comment.

Suzy761

Szia :) Köszi a receptet :) Nagyon finom lett :)

Gabys

Szió:) Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett, kedves egészségetekre:) Üdv: Gabi

witch

Szia Gabi! Koszonom a receptet, nagyon finom lett! Nem volt pont ilyen meretu tepsim es valoszinu ami a tetejere megy tej+olaj keverek miatt fontos lett volna. Nekem az alja nem lett piros, de viszont megsult, ilyennek kell lennie vagy legkozelebb sussem tovabb? udv:witch

Gabys

Szió:) Az alja nekem egy picit lesz sült. Az a lényeg, hogy a teteje szép pirosas-barna legyen. De ha tökéletesen átsült, az olajos tejet beszívta, könny?, foszlós lett, akkor hibátlan. Ha bevált a bukta és úgy gondolod legyen az alja is sültebb nyugodtan adj még neki kb. 5 percet. Tudod süt? függvénye is. Viszont annak nagyon örülök, hogy végre megsütötted, és még üvegesre se volt szükség:) Üdv:) Gabi

witch

Igen, minden tokeletes, gyonyoru szine van, puha, foszlos, csillagos 5-re vizsgazott! :o) Nehany eve lecsereltem a gaztuzhelyt villanyra, mert itt joval olcsobb, szoval tudom, hogy suto meg suto kozott oriasi kulonbseg van. Rendben, legkozelebb picit tovabb sutom. Haha, az uvegesnek most nagyon sok dolga van, ugyhogy nem er ra velem foglalkozni. :o) udv:witch

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.