r
Nosalty Logó

Lekváros bukta Manolya konyhájából

NS
Lekváros bukta Manolya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1105
Kalória
24.3g
Fehérje
203g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
75.7g
Víz
288.9g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
70.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4442.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    1962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    812.1 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 4421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. A langyos, cukros tejben meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Átszitáljuk a lisztet, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a maradék tejjel elhabart tojássárgákat, 5 dkg porcukrot, sót, összekeverjük, hozzádagasztjuk az élesztős tejet, majd a kissé megolvasztott vajat, citromlevet.
  3. Hólyagosra dolgozzuk a kezünkkel, ill. géppel, vagy a kenyérsütőben a megfelelő programmal. Törlőruhával letakart tálban, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ezután óvatosan deszkára borítjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, 6-8 cm-es négyzetekre vágjuk. A vágást éles késsel, határozott mozdulattal végezzük, hogy egyenletes maradjon a tészta vastagsága, lehetőleg ne nyomódjon össze.
  5. A lekvárt a tésztán annyi hosszabb csíkra osztjuk, ahány buktánk lesz. A négyzetek közepébe helyezzük, felcsavarjuk, a tészta szélével alulra a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól tisztes távolságra rakjuk, mert még nőni fognak. Langyos helyen megint duplájára kelesztjük, majd a felvert egész tojással óvatosan megkenjük a tetejét. Ha az oldalára folyik, visszafogja sülés közben a bukta további növekedését.
  6. Sütőben megsütjük. Amikor megsült, 1/2 dl forró tejjel megspricceljük, pár percig pihentetjük, majd széles késsel alányúlva levesszük a sütőpapírról, vaníliás porcukorral megszórva langymelegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Karácsonyra kaptam egy kenyérsütőgépet, így azt használom mostanában minden tészta készítéséhez, ajánlom nektek is. Sokkal egyszerűbb, nem leszel tiszta tészta. :) Én a kelt tészta programot használom, ami nálam 1,5 óra. Nyilván csak addig hagyom a gépben, amíg belefér:) ez kb 1óra. Kiborítom lisztezett deszkára, liszttel beterítem, hogy ne ragadjon sehol, és újra állni hagyom letakarva. Nem kell megijedni, sokkal puhább és nyúlósabb a tészta, mint általában.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek