r
Nosalty Logó

Túrókrémes labdabukta

Hajni pöttyös konyhája
Túrókrémes labdabukta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1179
Kalória
33.2g
Fehérje
132.7g
Szénhidrát
54.8g
Zsír
94.9g
Víz
156.1g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
26.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.1 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4060.2 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    531 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    379.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 4708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy csipet cukrot, és felfuttatjuk körülbelül 10 perc alatt. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és végül a zsírt és a margarint. A tálban szép simára dagasztjuk és konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük.
  2. A töltelékhez a túrót szűrőn áttörjük, majd a cukrokkal, a tojással, a mascarponéval és a citromlével alaposan összekeverjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kiszaggatott kerek tészta közepére helyezünk 1 teáskanálnyi tölteléket vagy ízlés szerinti mennyiségben.
  4. A töltelékes tészták széleit összefogjuk, alul összenyomjuk és kis gombócokat formázunk belőlük. Egy kerámia sütőforma vagy sütőlemez alját margarinnal vékonyan kikenjük, és a kis gombócokat egymás mellé helyezzük, de nem szorosan, mert még kelnek, hiszen letakarva 20 percet még kelesztjük. Ameddig a bukták pihennek a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  5. Pihentetés után a bukták tetejét vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal, a sütőbe helyezzük és 160 fokon 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk. Tipp: aki szereti, mazsolát is tehet a töltelékbe, nagyon finom ízvilágot ad a buktáknak. Tipp: a szaggatás során keletkezett tésztadarabokat újragyúrás és pár perc pihentetés után újra felhasználhatjuk, méghozzá úgy hogy kis hengereket sodrunk a tésztából, majd hármas fonással kialakított, tetejüket megcukrozott kisebb kalácskákat süthetünk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20

Nosalty stories

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...