r
Nosalty Logó

"Túrós-borítós"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Túrós-borítós"
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 4659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6617.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2341 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2138 micro
Összesen 4659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. 6 tojásból gáztepsi méretű piskótát sütünk. Még langyosan feltekerjük egy konyharuhára, ha kicsit kihűlt, kitekerjük, hűlni hagyjuk, majd meglekvározzuk (a gyümölcs betéthez hasonlóval). Ha jól összeállt a tekercs, felszeleteljük és egy formát (tál, tégla formát) kifolpackozunk, és beletesszük szorosan a tekercseket.
  2. A zselatint felmelegítjük 1, 5 dl vízben (mikróban is lehet, közepes hőfokon).
  3. Krém készítése:
  4. A túrót kiverjük a maragarinnal, a tojás sárgával, vaníliás cukorral, 8 dkg porcukorral, citrommal.
  5. 2 tojásfehérjét 8 dkg porcukorral keményre verjük.
  6. A tejszínhabpótlóport az előírásnak megfelelően + 8 dkg porcukorral keményre verjük.
  7. Mindent óvatosan összekeverünk, beletesszünk a gyümölcs darabokat és a langyos zselatint.
  8. Formába öntjük.
  9. Hideg helyen pihentetjük, kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk, szeleteljük.
  • Receptkönyvben: 446
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 99299
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasszal sok-sok eperrel isteni.... :)

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.