r
Nosalty Logó

Túrós batyu Kinguci konyhájából

kinguci1983
Túrós batyu Kinguci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

805
Kalória
30.5g
Fehérje
113.8g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
137.7g
Víz
141.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
17.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 805 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.1 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 805 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5884.3 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejben, amibe a cukrot is tesszük és mehet bele egy pici só is, felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzátesszük a tojást, a sót, a kefírt és az élesztőt. Addig dagasztuk, míg el nem válik a táltól a tészta.
  3. Beleteszünk 3 evőkanál olvasztott margarint, és újra összedolgozzuk.
  4. Egy órán át kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk (de előtte négyrét hajtjuk), ujjnyi vastagra.
  5. 10*10-es kockákra vágjuk, a közepére tesszük a tölteléket.
  6. A szemben lévő csúcsokat megfogjuk, és jól egymásra lapítjuk. Megkenjük a tetejét tojással.
  7. Előmelegített sütőben először 200 fokon 10 percig, majd 150 fokon 10 percig, végül 180 fokon 10 percig sütjük.
  8. Ha kisült, porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerűen meg akartam csinálni. :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...