r
Nosalty Logó

Túros-barackos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túros-barackos kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 5809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    354 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7369.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.1 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1505.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 5809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgát 6 ek cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk a 4 ek vizet, csipet sót, 2 ek kakaót és 1 dl olajat, majd jól összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és fakanállal óvatosan beledolgozzuk az előző masszát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd lazán belekeverjük a masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Nem szabad kinyitni a sütő ajtót ez idő alatt.
  4. Krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrót és a vaníliás cukrot.
  5. Ha kihűlt a tészta, kiborítjuk egy tálcára, majd rákenjük a túrókrémet, arra a barackot. A túró peremét magasabban hagyjuk, hogy ne folyjon le a zselé.
  6. Elkészítjük a zselét. A 3 csomag zselatint elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáöntjük a gyümölcslevet. Forrástól számítva 1 percig főzzük. A langyos zselét fokozatosan ráöntjük kémre.
  7. Hűtőbe rakjuk, majd 30-40 perc múlva vizes késsel szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10685
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető a sütemény, télen befőttből is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először készítettem el ezt a sütit, de sikere volt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.