Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-barackos Charlotte torta

Túrós-barackos Charlotte torta
Túrós-barackos Charlotte torta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom már sok recept van NoSalty-n megosztva, de véleményem szerint mind más és más. Én ezt nagyon finomnak találom, mert nem csak a tejszínhabos változat, hanem finom túróval van ízesítve, nem beszélve az őszibarackról sem. Első elolvasásra nagyon bonyolultnak tűnik, én a tejszínhabos sütiktől mindig is tartottam, de a külalak miatt rávettem magam és megpróbálkoztam vele, és sikerült! Azt hittem sokkal bonyolultabb, és még csak a fél napodat se veszi el az elkészítése. Próbáld ki!

hozzávalók / 10 adag

A két piskótatekercshez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótából két adagot sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát (szilikonos) sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra. Sütőben szépen megsül, függ a sütő fajtájától is, de inkább végezzünk tűpróbát. Ha megsült, még melegen vegyük le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel (a konyharuha lehetőleg ne szöszölődjön, mert ráragad a tésztára). Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, hogy megkapjuk a két piskótatekercsünket. Ha kihűltek a tészták, finoman kitekerjük és betöltjük baracklekvárral, és félretesszük őket.
  2. A túrót összetörjük (villa, botmixer) pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját.
  3. A zselatint feloldjuk 1 dl baracklében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
  4. Szükségünk lesz egy gömbölyű 2 literes edényre, melyet folpackkal kibélelünk, és a piskótatekercseket kb. 7mm vastag szeletekre vágjuk, amelyekkel szorosan kibéleljük az edény belsejét, alját is. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét  folpackkal, majd picit megnyomkodjuk és betesszük a hűtőbe kb. 4 óra hosszára.
  5. Az idő eltelte után levesszük a tetejéről a fóliát, ráteszünk egy hozzá illő tányért és átfordítjuk (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd levesszük róla a fóliát.
  6. Végül a maradék tejszínt a hafixálóval harmadával felverjük, és ezzel díszíthetjük habzsák segítségével a tortát, és ne felejtsük el a barackdarabokat sem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 43 402
elküldve: 40
receptkönyvben: 412
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrós Charlotte torta, barackos Charlotte torta, túrós piskótatekercs torta

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melinda225
Melinda225 Sat, 2015-04-04 07:41

Sziasztok! Elkészítettem és mennyei lett! A recept tökéletes, köszönöm szépen:)

kovex
kovex / kovex Sun, 2014-05-18 14:57

Kedves Huzsi!
Megcsináltam és egyből a család kedvence lett! :)
Köszi a receptet! :)
Üdv:
kovex

henymarton
Henyanya / henymarton Thu, 2013-03-28 10:17

Kedves Huzsi!!
Hétvégén fogom születésnapra elkészíteni,annyit szeretnék kérdezni,hogy kb hány szelet lesz????
Kösznöm!
Szép napot!!
Kozmáné Heni

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2013-03-28 10:25

Kedves Heni! Próbálom lelki szemeim elé vetíteni a kész remekművet :) Nos szerintem kb. olyan 10-12 szelet simán kijön belőle, persze nem mindegy milyen szeleteket vág az ember :) Jah és függ a tál űrmértékétől is amibe elkezded a piskótákat tenni. A két tekercs piskótából bőven futja egy nagy tál kibélelésére is úgy hogy még az aljára is marad, szóval ne egy kis edényképben gondolkodj :) Jó sütögetést! Szia

amina69
amina69 Thu, 2013-02-21 15:07

Hello!
Köszönöm a receptet!
Meg szeretném kérdezni mielőtt neki állok, ami számomra nem egyértelmű. A lehűtött zselatint a tejszínbe öntjük bele és úgy vejük fel habbá?? A habfixáló akkor hova kerül??? Lehet esetleg nyomós Completta tejszínnel is csinálni??? Előre is köszönöm a válaszod!
További szép napot!
Üdv:

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2013-02-21 15:30

Szia. Nos ahogy írod, a zselatinos keverék a tejszínbe kell. A habfixáló majd a maradék tejszínhabhoz szükséges, amit csakis díszítésre használsz majd. A nyomós kész tejszínhab díszítésre nem való, mert hamar összeesik. Nagyon bonyolult receptnek tűnik, elsőre én is féltem tőle, de pozitívan csalódtam, mert nagyon hamar el is készült. Sok sikert hozzá. Ha valami nem egyértelmű kérdezz!
Üdv

amina69
amina69 Thu, 2013-02-21 15:57

Hello!
Nagyon szépen köszönöm válaszodat! Holnap nekifogok, ez lesz a Szülinapi torta!
Üdv:

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2013-02-21 15:59

Sok sikert hozzá :) Az ünnepeltnek biztosan tetszeni és ízleni is fog!

eryca69
eryca69 Tue, 2012-12-25 21:32

Szia Huzsi!
Tegnap elkészítettem a tortát, de nagyot csalódtunk, mert ahogy megkóstoltuk, "gáz"-os, fém ízt éreztünk. Nem tudom mit ronthattam el, de lehet, hogy a barackbefőtt "erjedt meg"?!
Minden friss volt, megnéztem a szavatosságát is!
Előre is köszi a válaszodat!

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2013-02-21 15:33

Szia Erika. Ne haragudj, de csak most olvasom amit írtál. Nos nem tudom mi lehetett a "gáz". A befőttet megkóstoltad előtte? A torta nagyon is ízletes kell hogy legyen, mert finomak az összetevői. Nem tudom mi okozhatta :( Azóta nem próbáltad újra?

supernyamnyam
supernyamnyam / supernyamnyam Sat, 2012-05-26 10:16

Most lett kész.Holnapra készítettem a húgom 18-ik szülinapjára.Ilyen torta volt a kívánsága,remélem ízleni fog neki.
Isteni volt a krém,a páromat alig bírtam elterelni a tál közeléből.:)
Megírom majd hogy ízlett a családnak.
Köszi a receptet!!!:)
Lilla

huzsi
huzsi / huzsi Tue, 2012-05-29 13:56

Lilla...biztos vagyok benne hogy ízleni fog a szülinaposnak...aki a túrót szereti, ezt is szeretni fogja, sőőőt :)
Nagyon szívesen adom a receptet mindenkinek :)

supernyamnyam
supernyamnyam / supernyamnyam Sat, 2012-06-02 15:22

Mit mondhatnék...fantasztikusan sikerült.
Az egész család el volt tőle ájulva!!:)A húgomról nem is beszélve....
Bezsebeltem a dicséreteket,bár a dicséret téged illet.
Ezer köszi még 1x!!!!!!!! :D

Szuszo
Szuszo / Szuszo Fri, 2012-05-18 12:13

Kedves Huzsi !

Isteni a recepted most csinálom meg másodszor. Véletlenül nem figyeltem hogy csak 3,5dl tejszint teszünk bele és én most is a
Fél litert fogom felverve bele tenni mert annyira könnyű és lágy volt így.

Köszi a receptet! Meg kérünk sok ilyen jó ötletet :-)

Puszi

Szuszó

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2012-05-21 08:51

Szia! Örülök hogy ízlett....különleges egy torta az biztos, és sokan hozzá sem mernek kezdeni, én örülök hogy mertem anno :) A tejszínhabbal ki hogy van, nekem ennyi is elég volt bele :)
Szép napot!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Fri, 2012-05-04 12:03

Kedves Huzsi!
Hát én kipróbáltam, és nem bántam meg. Ilyen tortát eddig csak cukrászdában vettünk, soha nem mertem nekiállni. De a sztoridban leírtak arra ösztönöztek, hogy nem is lehet olyan komplikált az elkészítése. És valóban, egyáltalán nem bonyolult, és nagyon-nagyon finom! Ajánlom mindenkinek, aki szereti a túrós-barackos sütiket!
Üdvözlettel: Gabi

huzsi
huzsi / huzsi Fri, 2012-05-04 12:29

Szia Gabi!
Jó, hogy volt merszed neki állni, és ugye hogy igazam volt?! :)
Örülök hogy ízlett, nálam nagyon bejött az ízvarázs amit a torta nyújt...
Szép napot!
Zsu

585
tojás 12 db
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 30 dkg
tehéntúró 500 g
habtejszín 5 dl
őszibarack konzerv 450 g
gyümölcskonzervlé 1 dl
zselatin 20 g
cukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 1 csomag