Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás császármorzsa

Burgonyás császármorzsa
Burgonyás császármorzsa
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptkártyás ez is! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom a hozzáillő almamártással. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és annyi vízben, hogy éppen ellepje, kb. 30 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, meghámozzuk, és burgonyanyomón még forrón áttörjük. A liszttel és a sóval összedolgozzuk.
  3. A vajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, a burgonyamasszát beletesszük, és közepes lángon szép pirosra sütjük. Közben darabokra tépkedjük villával.
  4. Porcukorral megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 485
elküldve: 4
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

császármorzsa burgonyásan, krumplis császármorzsa, hamis császármorzsa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Seleja
Seleja Sun, 2013-07-14 21:46

Ez nagyon jó recept, mert én, aki születésemtől fogva tejérzékeny vagyok, megehetem. (Nemcsak laktóz, hanem a fehérjére is érzékeny vagyok). Ki is próbálom holnap egy ebéd utáni desszertnek, kevesebb cukorral és savanykás gyümölccsel, mert az édességet meg nem szeretem. (Nehéz ember vagyok ugye?) Ili.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-10-18 12:57

Oksza, én is köszi! Nem kevés ez egyébként 1 kg krumplihoz?

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2012-10-18 13:02

Nem kevés, mert csak pár mozdulattal kell elkeverni a lisztet a krumpliban, utána lehet sütni és közben darabolni. Nem sütőben sült tészta állagot kell kapni, hanem kissé ragacsos krumplimasszát. :) Üdv

296
burgonya 1 dkg
finomliszt 12 dkg
1 csipet
vaj 10 dkg
porcukor 1 ek