r
Nosalty Logó

Császármorzsa 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 504 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3020 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 504 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 3020 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és a sót. Lefedjük és hűtőben állni hagyjuk legalább 5-6 órát, de az sem baj, ha egy egész éjszakára ott marad.
  2. A tojássárgákat a hűtőből kivett masszához keverjük.
  3. A tojásfehérjéket az átszitált porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.
  4. Nagy serenyőben felolvasztjuk a vaj felét és a massza felét beleöntjük. Közepes lángon sütjük, s amikor a tészta alja megszilárdult, egy fa spatula segítségével negyedeljük, a negyedeket átfordítjuk a másik oldalukra.
  5. Miközben a tészta másik oldala sül, a spatulával apróra daraboljuk/ tördeljül, folyamatosan átforgatjuk a morzsákat, hogy minden oldalról szépen piruljanak. Tálra szedjük.
  6. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
  7. Forrón kínáljuk: porcukorral meghintve és meleg sárgabarack lekvárral meglocsolva.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 124
  • 7 napos nézettség: 1009
  • Össznézettség: 563585
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyermekkori kedvenc második fogás, kiadós levesek után. Szigorúan házi készítésű sárgabarack lekvár kerül mindig a tetejére.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

nagyon fincsi és nagyon finomra sikerült.megis dicsértek.köszike a receptet :) :)

Aoimomo

Elkészítettem, ez volt az ebédem, nagyon finom lett és könnyen boldogultam vele. A párom is elismer?en nyilatkozott róla. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Szerintem ez a legjobb császármorzsa recept! Köszönöm!!!! Ha valaki elfelejtené pár órával el?bb összeállítani vagy csak vasárnap délután megkívánná, tegye a búzadarát meleg tejbe és 3/4 óra múlva neki állhat összeállítani a tésztát..... :)

Katalin

Kedves Petra! Ma ebédre készítettem el desszert gyanánt. Nagyon finom lett! A cukrot kispóroltam bel?le. A lekvár úgyis édes :-) Máskor is a te receptedet fogom készíteni!!!!! Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk!!!!

torpi

Kedves Petra! Valoban nagyon finom csemege.Mi is megcsinaltuk, egy kis kulombseggel, mert itt hazi keszitesu baracklekvarrol meg beszelni sem szabad.A baj az hogy kapni lehet ugyan sargabarackot de sajna nem hogy barackize nincs, hanem el sem tudja donteni az ember mibe is haraphatott bele.Igy mi kremes vannilia martast hasznaltunk es boven megszortuk friss malnaval, no csak azert mert ez van a kertben is.Koszonjuk a receptedet.Otthoni regi anyam fele izekre emlekeztet.Udv.Valeria

Van3k

szuper recept, ahogy van! köszi szépen!

pronizsuzsa

A tejet lehet vizzel helyettesiteni? Leánykám tejcukor érzékeny, de talán van olyan változat, amihez nem kell tej.

Petra

Kedves Zsuzsa, Víz helyett inkább valamilyen növényi tejjel próbálnám ki, pl. zabtejjel, vagy rizstejjel. Nem feltétlenül kell hozzá megvenni a drága boltit, otthon is el? lehet állítani: http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/italok/tejek. Üdv Petra

pronizsuzsa

Köszönöm.a segítséget Ez a tejes oldal nagyon jó, ezt is köszönöm. :) Zsuzsa

Petra

Igazán nincs mit, remélem, hogy ízleni fog a kis hölgynek a végeredmény!

Évikém

Régi már a hozzászólás, de én pont most csináltam vízzel meg, mivel nem volt itthon tej. Nem voltam biztos benne, hogy sikerül, de belevágtam... és egy éjszakai pihentetés után nagyon finom császármorzsa kerekedett ki. Ha ez ilyen finom így vízzel, tejjel biztos még jobb, legközelebb úgy is megcsinálom!

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept, máskor is ezzel a módszerrel fogom elkészíteni. Nagyon finom volt. Mi a saját bef?zés? ?szibarack dszemmel ettük, isteni...

Bubu46

Hú, ez nagyon finom (vacsora ) lett ! Mazsola nem volt itthon éppen, így aszalt áfonya került bele - hát nem rontotta el ! " Ilyet máskor is alkothatnál..." a dicséretet bezsebeltem, de azért köszönettel továbbítom is.

ballav

A tied tudom,hogy serpeny?s,de nincs akkora serpeny?m, ezért szeretném süt?ben sütni.

Törölt felhasználó

Vasárnapi desszertnek választottam ezt a receptet, a nevéhez h?en "császármorzsa 1."- számunkra dobogós els? helyezett!!! Kerámiabevonatos serpeny?ben sütöttem, két adagban, mazsola nélkül -mivel nálunk az "fúj, nem szeretem" kategória. Porcukor felét vaníliás cukorra cseréltem és természetesen sk. baracklekvárral tálaltam. Mennyei csemege, köszönjük.

kiskondi

Kedves Petra. Ez valami isteni finom lett!!!!! Mindent úgy csináltam ahogy le írtad, ( kivéve mazsolát nem tettem bele, mert nem szeretjük ) nagyon nagyon finom lett, ugyan úgy néz ki mint a képeden :), s mennyei finom lett!!!!!!!! köszönöm , hogy meg osztottad!!!!!!!! receptkönyvbe van :)

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Életemben el?ször, a te recepted alapján csináltam császármorzsát, és hát mit mondjak, isteni finom lett :) Persze egy picit változtattam rajta, a búzadara nálam kimaradt, helyette összesen 30dkg szénhidrátcsökkentett liszt került bele, porcukor helyett pedig édesít?, és persze cukormentes lekvár dukált hozzá. A végeredményen szerintem semmit sem rontott, ha tehettem volna, az egészet egyült? helyemben megeszem :) Köszönet a jobbnál jobb receptekért, te vagy a konyhai példaképem :)

Petra

Kedves Krisztina, Örülök, hogy jól sikerült. Ha javasolhatom, legközelebb próbáld ki AzEszter eredeti császármorzsa receptjét, az valami mennyei: http://www.nosalty.hu/recept/eredeti-bajor-csaszarmorzsa. További jó sütés-f?zést! Üdv, Petra

Million

Köszönöm a receptet igazán finom lett!Még eddig csak süt?ben készítettem ,de így gyorsabb és nagyon ízletes. Még egyszer köszi!

Törölt felhasználó

Nagyon jól sikerült, mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?