Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-meggyes bukta

Mandulás-meggyes bukta
Mandulás-meggyes bukta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég sütöttem buktát... :) Itt volt az ideje, egy gyümölcsös variációnak. Szeptember elején voltunk "nyaralni" a Balatonnál. Akkor kezdett el érni a mandula. Szedegettük is szorgalmasan a fűből, nehogy a madarak, vagy a hangyák megelőzzenek minket. Különleges szerzemény az ilyen... :) Gondoltam jól fog illeni a meggyhez. A tésztában is remekül érződik a mandula íze. A mandulát kávédarálóval daráltam, így egész finom őrlemény lett és jó kis krémes töltelék lett a dzsemmel. Persze jópofa, hogy egyben vannak benne a meggyszemek. Ez a variáció nem kifejezetten édes, szóval ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tegyen a tésztába egy kicsivel több cukrot. Esetleg a tetejét is meg lehet szórni porcukorral.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejhez adunk egy teáskanálnyi cukrot, ugyanennyi lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, két púpozott evőkanálnyi őrölt mandulát, a maradék cukrot, a két egész tojást, az olvasztott margarint, a sót, majd végül a felfuttatott élesztőt és síma, hólyagos tésztává dagasztjuk.
  3. Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Mikor a tésztánk megkelt, lisztezett nyújtódeszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 20 egyenlő négyzetre vágjuk.
  5. A maradék őrölt mandulát és a dzsemet összekeverjük, majd elosztjuk úgy, hogy minden buktába egyformán jusson.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  8. A tészták csücskeit összefogjuk, majd a széleket összedolgozzuk. Ezután a bukták oldalát megkenjük margarinnal, majd összedolgozott felükkel levelé besorakoztatjuk őket a tepsibe.
  9. A tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 369
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes bukta mandulával, meggyes-mandulás bukta, graham-lisztes bukta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2012-11-07 10:20

Szia Ági! :-) Köszi, én is jól vagyok, csak utálom a hűvös időt. Szoktam nézni a receptjeidet, olyan szép képeket csinálsz és a receptek is tetszenek. A tesszük a törvényt fülben olvasható téma sajnos engem érint, és már annyira elegem van, h. leírtam, lesz, ami lesz alapon. :-D Kicsit durva helyenként, de megérdemlik. :-D Örülök, h. tetszenek a receptek! Valóban, főleg belőlük van sok, a többi írás jóval lassabban kerül föl, mert jelenleg mással vagyok elfoglalva. Gold recijei is elkezdtek gyarapodni. Szép napot neked mára (nálunk már verőfényes napsütés van, gondolom, felétek is), puszillak: Gabi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2012-11-07 10:37

Szia Gabikám! Örülök, hogy jól vagy! Hát, ezt a trutyi időt én sem szeretem. Ezt nem nekünk találták ki, ez már biztos. Igen, gondoltam, hogy ezek a népek Téged "boldogítanak". Mi is laktunk anno ilyen helyen. Sajnos sokaknak nehézséget okoz az "élni és élni hagyni" elv gyakorlatban történő elsajátítása. Tipikus jószomszédi iszony... :( Azért remélem normalizálódik a helyzet.
Köszönöm a dicséretet! Bár még sokat kell gyakorolnom. :) Most már itt is szép napfényes idő van!
Neked is szép napot! Puszi: Ági

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2012-11-07 10:07

Szia Gabi! De aranyos vagy! Köszönöm szépen! Igen, jól vagyok! Remélem Te is! Kisebb-nagyobb szünetekkel, de szorgalmasan töltögetem a recepteket. :)
Szoktalak ám olvasni Titeket! Hát olyan jókat derültem az írásokon! A "tesszük a törvényt" feljegyzések óriásiak! :)
Természetesen a receptek is csodásak, hisz erről szól főleg a dolog. A fotók fantasztikusak!
Nagyon ügyesek vagytok! Sok puszi: Ági

696
graham-liszt 20 dkg
finomliszt 20 dkg
margarin 5 dkg
tej 1.25 dl
élesztő 2.5 g
cukor 4 dkg
tojás 2 db
0.5 tk
mandula 2.5 dkg
mandula 7.5 dkg
meggydzsem 6 ek
margarin 5 dkg
tojássárgája 1 db