Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc piros gyümölcsszósszal

Túrógombóc piros gyümölcsszósszal
Túrógombóc piros gyümölcsszósszal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi recept kicsit átdolgozva, új ízekkel fűszerezve.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a túróval.
  2. Vajon megpirítunk 12 dkg darált kekszet, fahéjjal ízesítjük és a búzadarával együtt a túróhoz adjuk. Átkeverjük, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
  3. Ezt követően gombócokat formálunk belőle és enyhén forrásban lévő vízben a felszínre jövetelig főzzük.
  4. Közben a maradék darált kekszet egy kevés cukorral összepirítjuk, majd a megfőtt gombócokat megforgatjuk benne.
  5. Az öntethez a gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, kimagozzuk és feldaraboljuk.
  6. Egy lábosban a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, majd a gyümölcsöket. Fűszerezzük a fahéjjal, beledobáljuk a citrusféléket és addig főzzük, míg a leve szirupossá nem válik.
  7. Tálalásig hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 768
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógombóc, túrógombóc epres szósszal, túrógombóc gyümölcsszósszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

713
tehéntúró 40 dkg
kekszmorzsa 22 dkg
búzadara 50 g
vaj 3 dkg
cukor 5 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
eper 30 dkg
cseresznye 20 dkg
cukor 6 dkg
vaj 0.5 ek
citrom 0.5 db
lime 0.25 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint