r
Nosalty Logó

Könnyű és puha túrógombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Könnyű és puha túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A morzsához

Összesen 378 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A morzsához

Összesen 2261 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A morzsához

Összesen 267 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 378 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5802.4 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1025 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 2261 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.1 g
  • Cink
    154 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    119 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    71 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A morzsához

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk.
  2. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól elkeverjük.
  3. Ezután kevés sóval, cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a sütőport is, aztán jöhet egy újabb keverés.
  4. A pankot mozsárban vagy zacskóban egy sodrófával apróra törjük, és több részletben hozzáadjuk a túróhoz. Nekem pont 6 deka elég volt, de az a lényeg, hogy puha, de már formázható állagú legyen a massza.
  5. Vizes kézzel gombócokat formázunk (ebből a mennyiségből nekem 18 db jött ki) a túróból, és kistányérra vagy tálcára pakoljuk őket, majd 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy szépen megkeményedjenek.
  6. A hűtőben pihentetett gombócokat egyszer átgyúrjuk, hogy szép gömb alakú legyen, mert mérsékelten lobogó, sós vízbe tesszük. Miután feljött a gombóc a víz tetejére, utána még egy-két percig főzzük, majd kivesszük, és beledobjuk a pirított morzsába, és megforgatjuk benne, hogy teljesen bevonja.

A morzsához

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kicsit áttört pankot.
  2. Közepes lángon folyamatosan kevergetve pirítjuk, és vigyázzunk, mert nagyon hamar elkezd barnulni, így hamar oda is kaphat, úgyhogy legyünk résen!
  • Receptkönyvben: 2148
  • Tegnapi nézettség: 172
  • 7 napos nézettség: 1655
  • Össznézettség: 1180147
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az az igazság, hogy annyira tökéletes lett ez a túrógombóc, hogy még én magam is meglepődtem rajta. Nem esett szét főzés közben, szépen egyben maradt, viszont eszméletlenül puha és könnyű lett! Én kicsit édesebben szeretem, de aki nem, az hagyja el belőle a cukrot, viszont a panko morzsát nem érdemes, mert sokkal ropogósabb és finomabb, mint a hagyományos zsemlemorzsa. Az is fontos eleme a receptnek, hogy én nem a boltban kapható félzsíros túrót használtam hozzá, hanem az igazi, piacokon beszerezhető zsíros változatot. Ennek az állaga is más, nem morzsálódik, nem fűrészporos.

Hozzávalók

A gombóchoz

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek