Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc egyszerűen

Túrógombóc egyszerűen
Túrógombóc egyszerűen
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű, elronthatatlan recept, amit még Anyósomtól kaptam. Azóta csak így készítem.

hozzávalók / 4 adag

Túrógombóc

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban fakanállal jól összekeverjük a gombóc hozzávalóit, szép massza legyen. Betesszük a hűtőbe pihenni minimum 1 órára.
  2. Serpenyőben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk.
  3. Felteszünk egy mélyebb fazékban vizet, mikor nagyon forr (buborékozik), az előre elkészített masszából vizes kézzel egyforma gombócokat gyúrunk, és gyors ütemben a vízbe tesszük őket.
  4. Mikor feljönnek a víz tetejére, még várunk 3-4 másodpercet, majd szűrőkanállal sorban kiemeljük, lecsepegtetjük, és a morzsába forgatjuk.
  5. Tejföllel, kristálycukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 78
össznézettség: 25 559
elküldve: 4
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaBoszi

Mióta szakács: 2014.12.08.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túró, túrógombóc, gombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
tehéntúró 500 g
búzadara 1 bögre
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 bögre
tejföl 2 ek
cukor 1 ek