r
Nosalty Logó

Citromos túrógombóc erdei gyümölcsszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Citromos túrógombóc erdei gyümölcsszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz:

A szószhoz

Összesen 528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz:

A szószhoz

Összesen 2112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz:

A szószhoz

Összesen 166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5567.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz:

A szószhoz

Elkészítés

A gombóchoz:

  1. Összetörjük a túrót, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a búzadarát, a citromhéjat, egy csipet sót, majd összekeverjük az egészet, letakarjuk és egy órát pihentetjük.
  2. A zsemlemorzsát az olajon enyhén megpirítjuk.
  3. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízbe rakjuk, addig főzzük, míg a gombócok fel nem jönnek a felszínre, majd a pirított zsemlemorzsába hempergetjük őket.
  4. A gyümölcsöt megszórjuk a cukorral és darabos szószt főzünk belőle.
  5. A kihűlt szószt tányérra kanalazzuk, ráhelyezzük a gombócokat és megszórjuk porcukorral.
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 37373
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 16.

Ajánló

Citromhéjból nyugodtan használjuk a szárított verziót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit fel akartam dobni a hagyományos túrógombócot.

Hozzávalók

A gombóchoz:

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek