r
Nosalty Logó

Türingiai mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Türingiai mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Összesen 6745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11178.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    5271 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1064 mg
  • Foszfor
    3543 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.6 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 6745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Egy 26 cm-es átmérőjű, vajjal kikent tortaforma alján egyenletesen kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk.
  2. A mazsolát kevés tejben kb. 15 percig áztatjuk. A maradék tejet a cukorral, mákkal és a darával felfőzzük, pár percig főzzük, levesszük a tűzről. Hozzákavarjuk a vajat, tejfölt, a mazsolát és az olajat. A masszát a tésztára öntjük.
  3. Az öntethez a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a tejföllel, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét. A mákos masszára simítjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 621
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 58147
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tortaforma legyen legalább 8 cm magas, ha alacsonyabb, akkor magasítsuk egy sáv (párszor hajtogatott) sütőpapírral. A süteményt hagyjuk a formában kihűlni.

Hozzávalók

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...