r
Nosalty Logó

Türingiai mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Türingiai mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Összesen 564 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Összesen 6745 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Összesen 272 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 564 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11178.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    5271 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1064 mg
  • Foszfor
    3543 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.6 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 6745 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Egy 26 cm-es átmérőjű, vajjal kikent tortaforma alján egyenletesen kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk.
  2. A mazsolát kevés tejben kb. 15 percig áztatjuk. A maradék tejet a cukorral, mákkal és a darával felfőzzük, pár percig főzzük, levesszük a tűzről. Hozzákavarjuk a vajat, tejfölt, a mazsolát és az olajat. A masszát a tésztára öntjük.
  3. Az öntethez a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a tejföllel, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét. A mákos masszára simítjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 48883
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 19.

Receptkategóriák

A tortaforma legyen legalább 8 cm magas, ha alacsonyabb, akkor magasítsuk egy sáv (párszor hajtogatott) sütőpapírral. A süteményt hagyjuk a formában kihűlni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt a remek receptet! Fantasztikus lett a sütim ! Abszolut kedvenc lesz ! Kicsit sokalltam a 7,5 dl. tejet a mákos masszába, ezért kevesebbet tettem bele, de igy is tökéletes az eredmény ! Nem is értem, miért nem lett még népszer? ez a süti !!! Minden MÁK.kedvel?t biztatok, csinálja meg ! Egyszer?en ISTENI !!!!

Törölt felhasználó

Szeretném megtudni mit rontottam el a mákos tölteléknél, ma megsütöttem, de nekem nagyon folyós maradt. A tészta tökéletes, a mák ugyan nem frissen darált, de csak 20 dkg volt, így csökkentettem a tej mennyiségét, de igen híg maradt a belseje. A tetejével sem volt baj. Sajnos nekem régi süt?m van és ez a 200 fok is zavaró. Én kb. 6-oson sütöttem. De különben nagyon finom lett, egy kicsit kanállal kellett enni. El?re is köszi a választ!

senilla

Segítséget kérek szépen! Megsütöttem ezt a mákos csodát, a fotójával díjakat lehetne nyerni, olyan gyönyör?re sült, de a tésztája nyers maradt :( Már a készítéskor gyanús volt, hogy a h?tés ellenére sem lehetett nyújtani mert ragacsos volt, de ahogy a recept írta, úgy folytattam, s ment a süt?be... 30 perc sülés után vettem ki, mert a teteje alapján b?ven kész volt, ám a tészta nyers maradt... azért nem veszett kárba, csak a tészta az alján...de mit csinálhattam rosszul?

Hozzávalók

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!