Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Türingiai mákos sütemény

Türingiai mákos sütemény
Türingiai mákos sütemény
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortaforma legyen legalább 8 cm magas, ha alacsonyabb, akkor magasítsuk egy sáv (párszor hajtogatott) sütőpapírral. A süteményt hagyjuk a formában kihűlni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

Az öntethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Egy 26 cm-es átmérőjű, vajjal kikent tortaforma alján egyenletesen kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk.
  2. A mazsolát kevés tejben kb. 15 percig áztatjuk. A maradék tejet a cukorral, mákkal és a darával felfőzzük, pár percig főzzük, levesszük a tűzről. Hozzákavarjuk a vajat, tejfölt, a mazsolát és az olajat. A masszát a tésztára öntjük.
  3. Az öntethez a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a tejföllel, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét. A mákos masszára simítjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 253
elküldve: 34
receptkönyvben: 622
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: 3

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos sütemény, mákos-mazsolás sütemény tejfölös öntettel, mákos sütemény tejfölös-tojáshabos öntettel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

senilla
senilla Mon, 2015-12-14 11:22

Segítséget kérek szépen! Megsütöttem ezt a mákos csodát, a fotójával díjakat lehetne nyerni, olyan gyönyörűre sült, de a tésztája nyers maradt :( Már a készítéskor gyanús volt, hogy a hűtés ellenére sem lehetett nyújtani mert ragacsos volt, de ahogy a recept írta, úgy folytattam, s ment a sütőbe... 30 perc sülés után vettem ki, mert a teteje alapján bőven kész volt, ám a tészta nyers maradt... azért nem veszett kárba, csak a tészta az alján...de mit csinálhattam rosszul?

Ani62
Ani62 Sat, 2015-11-07 18:44

Szeretném megtudni mit rontottam el a mákos tölteléknél, ma megsütöttem, de nekem nagyon folyós maradt. A tészta tökéletes, a mák ugyan nem frissen darált, de csak 20 dkg volt, így csökkentettem a tej mennyiségét, de igen híg maradt a belseje. A tetejével sem volt baj. Sajnos nekem régi sütőm van és ez a 200 fok is zavaró. Én kb. 6-oson sütöttem. De különben nagyon finom lett, egy kicsit kanállal kellett enni. Előre is köszi a választ!

muskátli88
muskátli88 Mon, 2015-03-02 00:56

Köszönöm ezt a remek receptet! Fantasztikus lett a sütim ! Abszolut kedvenc lesz ! Kicsit sokalltam a 7,5 dl. tejet a mákos masszába, ezért kevesebbet tettem bele, de igy is tökéletes az eredmény ! Nem is értem, miért nem lett még népszerű ez a süti !!! Minden MÁK.kedvelőt biztatok, csinálja meg ! Egyszerűen ISTENI !!!!

562
finomliszt 150 g
cukor 70 g
vaj 70 g
tojás 2 db
sütőpor 1 tk
mák 250 g
mazsola 100 g
cukor 150 g
búzadara 125 g
tej 750 ml
tejföl 200 g
vaj 150 g
napraforgó olaj 2 ek
tojás 2 db
cukor 2 ek
tejföl 200 g