r
Nosalty Logó

Tükörtojásos szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aaaniii
Tükörtojásos szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 586 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 293 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 586 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, még vékonyabban megkenjük mustárral.
  2. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a kenyérre, majd ízlés szerinti sajttal megszórjuk.
  3. A tojásokat kevés olajon félig megsütjük tükörtojásnak, közben meghintjük pirospaprikával, nagyon pici sóval (el is hagyható).
  4. A félig megsült tojásokat óvatosan ráemeljük a kenyérszeletekre, és sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 22431
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tükörtojásos szendvics
Aaaniii 27 recept

Egyik reggel kevés kenyérből és tojásból kellett kiadós reggelit készítenem, így ezt találtam ki. Azóta csak így készítem a tükörtojást, mert két szelettel még a párom is jól lakik, tehát nem mellesleg takarékosabb megoldás, már ami a tojást illeti. Egy szelet szalonnával még tovább fokozható...

Hozzászólások

fkatica

Nagyon jó ötlet, kiróbáltam.A férjem mikor meglátta a két szeletet, majdnem elájult, csak ennyi. Csak ajánlani tudom mindenkinek, gyorsan elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?