Tradicionális töltött paprika
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g tv paprika41 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
38g rizs134 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
Összesen
558
Kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g tv paprika164 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
150g rizs537 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g sűrített paradicsom328 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
Összesen
2234
Kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45.7g tv paprika7 kcal
-
22.8g darált sertéshús42 kcal
-
6.9g rizs25 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
18.3g sűrített paradicsom15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
102
Kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 375.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 1328 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
558
Kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.7 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3303.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 1767 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.2 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1502.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 477 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 753 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 498 micro
-
Kolin: 554 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 288 micro
-
β-karotin 5310 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 115056 micro
-
Lut-zea 2804 micro
Összesen
2234
Kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5257 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
102
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
15 dkg rizs
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
400 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A paprikákat magházától megtisztítjuk. Egy könnyebb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát.
- A rizst félig megfőzzük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma és fűszerek) összekeverjük, majd lazán megtöltjük vele a paprikákat, hogy a rizsnek helye legyen növekedni.
- Nagyobb lábas/fazék aljára helyezzük a paprikák levágott végét, majd belesorakoztatjuk a megtöltött paprikákat is.
- Egy kis lábasban, kevés olajjal és liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amihez hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, cukrozzuk, felengedjük vízzel, ésa paprikákra öntjük. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a paprikákat éppen ellepje.
- Fedő alatt puhára pároljuk.
- Receptkönyvben: 1094
- Tegnapi nézettség: 103
- 7 napos nézettség: 847
- Össznézettség: 630925
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.
Ajánló
Kiváló nyári egytálétel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Ahogyan a bemutatkozó szövegemben is leírtam, mi szeretjük a tradícionális magyar konyhát, erre remek példa ez az étel, ami szerintem a férfinép kedvence.
Hozzászólások (19)
Nálunk senki nem szereti a töltött paprikát de azért mindig próbálkozom, hátha még is el lehet úgy készíteni,hogy megszeressék. Hát bejött,ezt a változatot mindenkinek ízlett. Igaz ,én árpa gyönggyel csináltam. Köszönet a receptért ,mentetem.
Kedves Niki! Nagy örömmel tölt el, hogy sikere volt nálatok a töltött paprikának! Egészségetekre! Üdv: Anita
The north face nodded to the power of this thing does not much. <a href="http://www.discountnorthfaces.net/">discount north face</a> even so much the role of Buddha have been so much corrosion, if the average person that's not touching it finished? but relatively speaking the north face in the hands of Flow was more powerful number, though if water jackets class of souls and biological invalid.
The north face nodded to the power of this thing does not much. <a href="http://www.discountnorthfaces.net/">discount north face</a> even so much the role of Buddha have been so much corrosion, if the average person that's not touching it finished? but relatively speaking the north face in the hands of Flow was more powerful number, though if water jackets class of souls and biological invalid.
Tradícionális akkor az olaj kizárt!
A "tradícionális" jelz?t a szerkeszt?k adták:-)!
nagoyn finom lett! eloszor csinaltam TP-t, es mindenkinek izlett. picit valtoztattam a recepten (nem foztem elo a rizst, nem tettem bele pirospaprikat, viszont tettem a toltelekbe egy tojast, a lébe is tettem a hagymabol, es csak a legvegen rantottam be, illetve az egesz zsirral keszult), de igy is nagoyn jo lett! vegul is a hozzavalok aranya adja a finom izt, es az igy eppen jo volt!
Örülök, hogy sikerült els?re a töltött paprika, és annak is, hogy az én verziómmal debütáltál:-)! Köszönöm szépen a visszajelzésedet! További szép napot kívánok! Anita
Próbáld meg levesnek! Vagyis, hosszabb lére eresztve! Nálunk úgy készül.
Kedves Sancho! Köszönöm szépen a javaslatot! Finom lehet úgy is! Üdv: Anita
Nálunk is hosszú lével készül. :) Levesnek nem mondanám, inkább egytálétel. Friss fehér kenyérrel a legjobb. Anyukámtól tanultam és valszeg ezért a legfinomabb! Ja és nyárid?n kihagyhatatlan bel?le egy-két bogyiszlói paprika töltve, télen meg zöld er?s szintén töltve. :) És csakis a kecskeméti, mostanság Univer üveges paradicsom ivólével készül. Az olasz s?rítmények jók, de nem a töltött paprikához. :( Más az ízesítésük. Alapként a Te receptedet használom évek óta, csak kicsit a család ízlésére alakítva. :)
Nagyon finom! Érdemes elkészíteni!
Köszönöm szépen!
Finom, köszi a receptet én még tettem bele egy kis darab zellert.
Nagyon szívesen :-)! Én is köszönöm szépen! A zeller nagyon jól illik a paradicsomos ételekhez, valóban jó ötlet! További szép napot kívánok! Anita
Most készítettem el ezt el?ször és olyan lett, mintha nagymamám csinálta volna. Köszönet a receptért! :)
Köszönöm a receptet! Visszaidézte gyermekkorom egy darabját :-)
Mindent így csinálok,csak a töltelékbe fokhagymát teszek és a vöröshagymát a levébe f?zöm a zellerszárral együtt.Ez valóban tradicionális és talán a legjobb t.paprika recept. Üdv: Márti
Tradícionális töltött paprika helyett mondjuk ki hogy HAGYOMÁNYOS töltött paprika.
És a STORY helyett lehet mondani hogy TÖRTÉNELEM vagy MESE.
minek s?ríted?
Miért is ne?! Amúgy a válasz elég egyszer?: mert így tanultam a nagyimtól. Amúgy a fotón látható, hogy nem 1 kg lisztb?l készített rántás kerül a paprikára. További szép hétvégét! Anita
Köszönöm a finom receptet. Igen jól sikerült. Nálunk maradt húsleves azzal öntöttem fel víz helyett. Az olaj helyett kókuszzsírt használtam, a lisztnél a teljeski?rlés?t részesítettem el?nyben. Nagyon finom lett.