Nosalty Logó

Tradicionális töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    1328 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3303.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1502.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    753 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    5310 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 2234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5257 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 102 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat magházától megtisztítjuk. Egy könnyebb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát.
  2. A rizst félig megfőzzük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma és fűszerek) összekeverjük, majd lazán megtöltjük vele a paprikákat, hogy a rizsnek helye legyen növekedni.
  3. Nagyobb lábas/fazék aljára helyezzük a paprikák levágott végét, majd belesorakoztatjuk a megtöltött paprikákat is.
  4. Egy kis lábasban, kevés olajjal és liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amihez hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, cukrozzuk, felengedjük vízzel, ésa paprikákra öntjük. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a paprikákat éppen ellepje.
  5. Fedő alatt puhára pároljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 165
  • 7 napos nézettség: 1282
  • Össznézettség: 575815
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.

Ajánló

Kiváló nyári egytálétel!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ahogyan a bemutatkozó szövegemben is leírtam, mi szeretjük a tradícionális magyar konyhát, erre remek példa ez az étel, ami szerintem a férfinép kedvence.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nálunk senki nem szereti a töltött paprikát de azért mindig próbálkozom, hátha még is el lehet úgy készíteni,hogy megszeressék. Hát bejött,ezt a változatot mindenkinek ízlett. Igaz ,én árpa gyönggyel csináltam. Köszönet a receptért ,mentetem.

Törölt felhasználó

Kedves Niki! Nagy örömmel tölt el, hogy sikere volt nálatok a töltött paprikának! Egészségetekre! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

The north face nodded to the power of this thing does not much. <a href="http://www.discountnorthfaces.net/">discount north face</a> even so much the role of Buddha have been so much corrosion, if the average person that's not touching it finished? but relatively speaking the north face in the hands of Flow was more powerful number, though if water jackets class of souls and biological invalid.

Törölt felhasználó

The north face nodded to the power of this thing does not much. <a href="http://www.discountnorthfaces.net/">discount north face</a> even so much the role of Buddha have been so much corrosion, if the average person that's not touching it finished? but relatively speaking the north face in the hands of Flow was more powerful number, though if water jackets class of souls and biological invalid.

Tarackos

Tradícionális akkor az olaj kizárt!

Törölt felhasználó

A "tradícionális" jelz?t a szerkeszt?k adták:-)!

pszilv

nagoyn finom lett! eloszor csinaltam TP-t, es mindenkinek izlett. picit valtoztattam a recepten (nem foztem elo a rizst, nem tettem bele pirospaprikat, viszont tettem a toltelekbe egy tojast, a lébe is tettem a hagymabol, es csak a legvegen rantottam be, illetve az egesz zsirral keszult), de igy is nagoyn jo lett! vegul is a hozzavalok aranya adja a finom izt, es az igy eppen jo volt!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy sikerült els?re a töltött paprika, és annak is, hogy az én verziómmal debütáltál:-)! Köszönöm szépen a visszajelzésedet! További szép napot kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Próbáld meg levesnek! Vagyis, hosszabb lére eresztve! Nálunk úgy készül.

Törölt felhasználó

Kedves Sancho! Köszönöm szépen a javaslatot! Finom lehet úgy is! Üdv: Anita

Kobra

Nálunk is hosszú lével készül. :) Levesnek nem mondanám, inkább egytálétel. Friss fehér kenyérrel a legjobb. Anyukámtól tanultam és valszeg ezért a legfinomabb! Ja és nyárid?n kihagyhatatlan bel?le egy-két bogyiszlói paprika töltve, télen meg zöld er?s szintén töltve. :) És csakis a kecskeméti, mostanság Univer üveges paradicsom ivólével készül. Az olasz s?rítmények jók, de nem a töltött paprikához. :( Más az ízesítésük. Alapként a Te receptedet használom évek óta, csak kicsit a család ízlésére alakítva. :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Érdemes elkészíteni!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

Finom, köszi a receptet én még tettem bele egy kis darab zellert.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen :-)! Én is köszönöm szépen! A zeller nagyon jól illik a paradicsomos ételekhez, valóban jó ötlet! További szép napot kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Most készítettem el ezt el?ször és olyan lett, mintha nagymamám csinálta volna. Köszönet a receptért! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Visszaidézte gyermekkorom egy darabját :-)

márti1218

Mindent így csinálok,csak a töltelékbe fokhagymát teszek és a vöröshagymát a levébe f?zöm a zellerszárral együtt.Ez valóban tradicionális és talán a legjobb t.paprika recept. Üdv: Márti

Törölt felhasználó

Tradícionális töltött paprika helyett mondjuk ki hogy HAGYOMÁNYOS töltött paprika.

Törölt felhasználó

És a STORY helyett lehet mondani hogy TÖRTÉNELEM vagy MESE.

Törölt felhasználó

minek s?ríted?

Törölt felhasználó

Miért is ne?! Amúgy a válasz elég egyszer?: mert így tanultam a nagyimtól. Amúgy a fotón látható, hogy nem 1 kg lisztb?l készített rántás kerül a paprikára. További szép hétvégét! Anita

Törölt felhasználó

Köszönöm a finom receptet. Igen jól sikerült. Nálunk maradt húsleves azzal öntöttem fel víz helyett. Az olaj helyett kókuszzsírt használtam, a lisztnél a teljeski?rlés?t részesítettem el?nyben. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek