Nosalty Logó

Toszkán paradicsomleves Baklavariától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Toszkán paradicsomleves Baklavariától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 23 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    29025 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 129 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58050 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 258 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5197 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 23 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és egy hőálló tálba tesszük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, a bazsalikomleveleket is megmossuk, felaprítjuk, majd mindezt a paradicsomra szórjuk, és leöntjük olívaolajjal.
  3. 180-200°C-os sütőben kb. 15 percig pároljuk, így sokkal intenzívebbek lesznek az ízek.
  4. Ha kész, a paradicsomot egy lábasba átszedjük, ráöntjük a paradicsomszószt, +1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön 5-10 perc alatt összefőzzük. Jamie ugyan nem írta, de én botmixerrel összeturmixultam kicsit, így sokkal homogénabb lett a leves.
  5. Aki így kicsit sűrűnek találja, öntsön még rá vizet. Meleg nyári napokon, de különösen hűvős őszi-téli estéken igazán melengető vacsora lehet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 55926
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lassan véget fog érni a friss, hazai paradicsom szenzonja Magyarországon is (ha pedig már Stockholmban leszek, ott esélytelen lesz jó ízű importált paradicsomot venni), ezért mindenképpen el akartam még készíteni ezt a melengető (de nyáron langyosan is ehető) toszkán paradicsomlevest. A recept Jamie Olivertől származik, én kicsit változtattam rajta, pl. a kenyeret kihagytam belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sztori. Új helyre költöztem, ahol nem volt h?t?, de a f?bérl?t?l kaptam egy régi Lehelt ajándékba. Persze fagyasztó volt és amikor bekapcsoltam, vagy egy kiló paradicsomot beraktam. Kb hetente megcsinálom ezt a levest, egyszer?en rajongok érte, de egy ideje már nem hámozom meg a paradicsomokat, nagyon utálom. Nos, ma, hogy ne legyenek ilyen borzasztó kemények a paradicsomok, egy tál forró vízbe tettem ?ket és láss csodát, pillanatok alatt lejött róluk a héj. Logikus végül is, de nekem ez új infó. Tehát aki nem olyan érzékeny arra, hogy a paradicsom friss legyen és ugyanúgy gy?löli hámozást, mint én, itt a megoldás. :)

motley89

Kedves Baklavaria! Már vagy háromszor elkészítettem a levest olyan embereknek, akik nem kifejezetten szeretik a paradicsomlevest. Nos elmondhatom, hogy mindegyik alkalommal annyira nagy sikert aratott, hogy többször szedtek bel?le! :) Mindent összevetve rendkívül finom, bekerült a kedvenceim közé! ;)

Il-di.

Nagyon finom, nagyon sokszor elkészített, egyik legkedveltebb levesünk lett! Én, a nyáron bef?zött paradicsomlémb?l készítem, havonta egyszer biztosan. Hogy a kisebbik lányomnak is csábító legyen, bet?tésztát vagy rizsszemtésztát is f?zök bele. Köszönöm, hogy megosztottad! Üdv.: il-di.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.