r
Nosalty Logó

Sajtos omlett baconkosárban

Kornél
Sajtos omlett baconkosárban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

344
Kalória
18.2g
Fehérje
2.5g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
64.7g
Víz
240.8g
Koleszterin
-
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1375 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 344 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    258.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1375 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. Vegyünk elő muffinformákat, és vajazzuk ki őket. A baconszeleteket vágjuk félbe, majd fektessük őket a formákba úgy, hogy szélük túl lógjon a forma peremén. Osszuk el arányosan, mindegyik formába ugyanannyi jusson.
  2. A sajtot vágjuk apró kockákra, és ugyancsak arányosan osszuk el a formákban.
  3. A tojásokat verjük fel egy tálkában, majd adjunk hozzá tejet. Kevés sóval ízesítsük. Öntsük a formákba.
  4. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
  5. Tálaljuk a sütést követően azonnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy főzőműsorban láttam hasonlót, ott creme fraiche-t használt az illető tej helyett. Szerintem a tej lágyabbá teszi az omlettet, így én azzal kevertem. A gyerekeknek készült alapvetően, el is fogyott mind. :)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek