Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torta málnás mascarponekrémmel

Torta málnás mascarponekrémmel
Torta málnás mascarponekrémmel
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom és mutatós torta.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A málnakrémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.

  2. A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.

  3. A tortaformaba öntjük. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tortát kivesszük, egy tányérra tesszük, és egy tortakarimát köréje csatolunk.

  4. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát felengedjük. A citromot kifacsarjuk. A málnát a citromlével és a cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pálinkát.

  5. A zselatint kifacsarjuk, és felolvasztjuk a málnában. Hűlni hagyjuk. A mascarponét a málnamasszához adjuk, a végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.

  6. A málnakrémnek a felét a piskótára simítjuk. 12 babapiskótát elosztunk a krémen, és megszórjuk 1 ek kakaóval. A maradék krémet rásimítjuk. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük.

  7. A tortát kivesszük a hűtőből, a tortakarimát eltávolítjuk. A tetejére ráteszünk egy tortasablont, megszórjuk az 1 ek kakaóval, majd a sablont eltávolítjuk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 007
elküldve: 9
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnakrémes torta, mascarponés piskótatorta, babapiskótás málnatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cloudberry
cloudberry Wed, 2014-06-25 03:09

Megcsináltam a lányom születésnapjára, nagy sikert aratott! Annyit módosítottam rajta, hogy kakaós piskótát sütöttem hozzá, és a babapiskótát már nem szórtam meg kakaóval, illetve 600 ml tejszín helyett 400 ml-t tettem bele 1 Zselatin Fix-szel, mert csak 23 cm-es volt a tortaforma. Így is annyi krém maradt, hogy a gyerekeknek volt előkóstoló is. A málnapálinka is kimaradt belőle, mert az nem volt itthon (meg aztán, gyerekeknek készült :), de ha lesz alkalmam, feltétlen kipróbálom majd úgy is.

378
tojás 3 db
cukor 100 g
finomliszt 100 g
sütőpor 0.5 tk
lapzselatin 6 db
málna 200 g
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 75 g
pálinka 20 ml
mascarpone 250 g
habtejszín 600 ml
babapiskóta 12 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek