Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török joghurtos uborka mentával

Török joghurtos uborka mentával
Török joghurtos uborka mentával
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagyon sok étel kísérője, fűszeres fogások mellé kiváló, de nagy melegben, hidegen önmagában is hűsítő.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a joghurthoz annyi vizet keverünk, hogy a víznél kicsit sűrűbb állagú, egynemű anyagot kapjunk. Lassan, szinte kanalanként, különben a joghurt csomós lesz!
  2. Az uborkát hosszában csíkosra hámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a joghurthoz adjuk.
  3. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, a joghurthoz adjuk.
  4. Sózzuk, kevés olívaolajat öntünk rá, és mentával megszórjuk.
  5. Tálalás előtt tegyük hűtőbe 1-2 órára!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 876
elküldve: 1
receptkönyvben: 178
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

joghurtos uborkasaláta, török joghurtos kígyóuborka, mentás uborkasaláta joghurtosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

63
joghurt 3 ek
kígyóuborka 1 db
víz 3 evőkanál
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint