r
Nosalty Logó

Tormás-mustáros lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsus
Tormás-mustáros lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A páchoz

A halhoz

Összesen 327 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A páchoz

A halhoz

Összesen 1958 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A páchoz

A halhoz

Összesen 163 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    725 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 327 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7653.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2700 mg
  • Nátrium
    4219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1958 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A páchoz

A halhoz

Elkészítés

A páchoz

  1. Egy kis tálban keverjük össze a pác hozzá valóit.
  2. A halat tegyük egy zacskóba, öntsük rá a pác kétharmadát, óvatosan forgassuk meg benne, hogy minden halszeletre egyformán jusson.
  3. Tegyük a hűtőbe 15-30 percre.

A halhoz

  1. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt (én egyszerre kettőben szoktam csinálni, így egy időben készül el) egy ici-pici olajat teszünk bele, és bőrrel felfelé beletesszük a halat. Kis lángon sütjük kb 3 percig, megfordítjuk, és közepes lángon sütjük 5 percig.
  2. Itt már nagyon erősen sül, öntsünk alá egy-két evőkanál vizet, fedővel takarjuk le, és süssük kis lángon kb 5 percig.
  3. Emeljük fel a fedőt, ellenőrizzük le, átsült-e már a hal. Ha már csak egy kicsit rózsaszín a közepe, öntsünk a tetejére egy kicsit a félre tett páclépből. Süssük készre, kb még 2 perc.
  4. Én friss rukkola salátával, paradicsommal tálaltam.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 427
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 137
  • Össznézettség: 70689
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.  

Hozzávalók

A páchoz

A halhoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...