Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás káposzta

Tormás káposzta
Tormás káposzta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Székelyföldi (Zetelaka) recept  ez a tormás savanyúság. Most készítettem el először.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Sültekhez, pecsenyéhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejeskáposztát külső leveleitől megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk, sózzuk. 60 perc után a sós léből kinyomkodjuk.
  2. A paradicsompaprikát megmossuk, megszabadítjuk magházától. Húsdarálon ledaráljuk, s a levétől megfosztott káposztához keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a borsot.
  3. A tormát is megtisztítjuk, s a paprika után ledaráljuk a húsdarálón, ezt másnapig "szellőztetjük", vagyis hagyjuk, hogy az ereje kissé gyengüljön, csak ezután keverjük a káposztához.
  4. Az egészet egy nagyobb edényben 1 napon át többször megkeverjük, majd üvegekbe töltjük. Mindegyik üvegbe teszünk 1 db babérlevelet, majd lezárjuk. Tartósítószert nem igényel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 157
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

karica

Mióta szakács: 2011.10.26.
17 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposzta tormával télire, káposztás savanyúság

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

404
káposzta 5 kg
paradicsompaprika 2.5 kg
torma 50 dkg
10 dkg
ecet 0.5 dl
cukor 50 dkg
fekete bors 2 dkg
babérlevél 1 db