Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölykenyér tang zhonggal

Tönkölykenyér tang zhonggal
Tönkölykenyér tang zhonggal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az otthon fellelhető anyagokat használtam fel a kenyérsütéshez. Természetesen nem ilyen kis mennyiségben készítem a tang zhongot, de ennyi maradékom volt.

Ha tang zhongot használunk, érdemes nagyobb adagot elkészíteni, mert néhány napig hűtőben eltartható. 250 ml vizet szoktam 5 dkg liszttel elkeverni, felforralni. Jól záródó edényben teszem a hűtőbe, és mindig annyit használok belőle, amennyire szükségem van.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Tang zhong

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és az élesztőt, amit habosra futtatunk fel.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a hozzávalókat, és megdagasztatjuk, kelesztjük egy órát. Elég lágy, levegős tésztát kapunk.
  3. A tésztát alaposan lisztezett munkafelületen kettéosztjuk, néhányszor megcsavarjuk maga körül, és kenyérformába fektetjük. Tetejét megkenjük langyos vizes ecsettel, kevés lisztet szitálunk a tetejére. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
  4. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 35-40 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra téve hűtjük ki.

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 0,5 dl hideg vízben 1 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 795
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tönkölybúzakenyér teljeskiőrlésű liszttel, teljeskiőrlésű tönkölybúzakenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

612
író 2 dl
tejföl 6 dkg
víz 1 dl
friss élesztő 2.5 dkg
citromlé 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 50 dkg
víz 0.5 dl
tönkölybúza liszt 1 dkg