r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű pirított hagymás tönkölycipó

Pepi's Kitchen
Teljes kiőrlésű pirított hagymás tönkölycipó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

316
Kalória
12.1g
Fehérje
59.7g
Szénhidrát
5.2g
Zsír
69g
Víz
-
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7077.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    4703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. A liszteket egy tálba szitáljuk, és a sót is hozzáadjuk.
  2. A vizet meglangyosítjuk, és beletesszük az élesztőt, majd meleg helyen (pl. radiátor) hagyjuk felfutni.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és olajon, vagy aki szereti, zsíron, jól lepirítjuk. Majd a liszthez öntjük.
  4. Amikor az élesztő felfutott, ezt is a keverékhez adjuk, alaposan összegyúrjuk, és átdagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, a tésztát lisztezett felületen enyhén átgyúrjuk, és cipót formálunk belőle, a tetejét kereszt alakban bevághatjuk. A sütőt először 250 fokra melegítjük, és egy tálkába vizet helyezünk a sütőbe.
  6. A tésztát a felmelegedett sütőben 10 percet sütjük 250 fokon, majd a hőmérsékletet 200 fokra csökkentjük, és további 20-25 percig sütjük. Érdemes ellenőrizni. Majd amikor megkelt, kivesszük, langyosan már szépen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

2019 első napján pecázni voltunk, így sikerült egy ponty kifogása után halészlét készítenünk vacsorára. Kenyerünk viszont nem volt, mert kisvárosban a boltok ilyenkor hamar zárnak, így született ez a cipócska :)

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek