Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas pástétom 2.

Tonhalas pástétom 2.
Tonhalas pástétom 2.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szoktam más tollaival ékeskedni, de most hadd osszam meg veletek ezt a receptet, amit a barátom készített.
Nagyon egyszerű elkészíteni, gyakorlatilag bármikor előrukkolhatunk vele, ha váratlan vendég érkezik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 tojást 10 perc alatt keményre főzünk, majd hideg vízzel leöblítjük, és megpucoljuk.
  2. A tonhalkonzervet jó alaposan lecsöpögtetjük, kicsit kinyomkodjuk.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
  4. Egy tálban villa segítségével összetörjük a főtt tojásokat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a vajat.
  5. Beleütjük a nyers tojást, majd beleforgatjuk a tonhalat is. Az egészet alaposan összekeverjük.
  6. Mustárral, sóval és borssal ízesítjük, és hűtőszekrényben legalább fél órát érni hagyjuk.
  7. Pirítósra kenve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 40 405
elküldve: 3
receptkönyvben: 461
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tonhal tatár, tonhalas krém, halkrém konzervből, tojásos-mustáros-hagymás tonhalpástétom

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-01-07 09:28

kedves Ildikó!
először is nagyon boldog új esztendőt szeretnék Neked kívánni!
nagyon örültem ennek a meleg fogadtatásnak. igazán kedves Tőled!
azért szemlélődőként mindig is itt voltam, s láttam, hogy Te is eltűntél. hát igen. az ősz, az mindig pörgős. a sok termény, hatalmas piacok, készülődés, meg minden. milyen lappal volt az a sok dolog? ;-)
ha fennkölt akarok lenni, akkor "alkötói válságom" volt... vagy csak van úgy az embernek, hogy épp nincs kedve? ;-)
remélem most újra lendületre kapok, és szépen bővítgetem a receptes könyvemet.
én is örülök, hogy újra itt vagyok! Köztetek.
xxx
toma

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2010-01-07 01:34

Toma!
De jó, hogy megint itt vagy közöttünk! Hiányoztál!
Bár kicsit én is "lógtam" az ősszel, annyi volt a dolog a piaccal, meg a lappal! De most megint itt vagyok, és már hiányoltalak!
Tegnapelőtt pont ezt vacsoráztuk mi is. Kicsit másképpen készítem: egy 20 dekás tonhalkonzervhez 5 tojást főzök keményre, és a vaj (hagyma, mustár, só, bors) mellett a tonhal olaját is a masszához adom, az 5 keménytojás felveszi a halolajat (nyers tojást nem adok). Pirítós, ugyanúgy, és citromcikkeket teszek a tetejére.
Próbáld ki így is, nagyon Isteni!
Komoly eredményeim vannak bodzaszörp - szezonon kívül ügyben, de ezt majd oda írom, csak vártam, hogy előkerülj!
Örvendezek: Ildikó

249
tonhalkonzerv 200 g
tojás 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 50 g
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint