Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült krumplis rántotta

Sült krumplis rántotta
Sült krumplis rántotta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint egy roppant egyszerű étel...
De mit csináljon az ember, ha hazaérkezvén a bevásárlásból azt veszi észre, hogy pont az ebédhez való leglényegesebb hozzávalót felejtette el megvenni, és a kánikulában (vagy hóban-fagyban, esőben-viharban) már nem akar újból nekiindulni? Akkor főzzön a szinte semmiből nagyon finomat. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A krumplikat sütés előtt kicsit előfőzhetjük (szerintem úgy még finomabb), vagy megmaradt főtt krumplit is megsüthetünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit felkockázzuk, és olajban kisütjük.
  2. Az olajból azonnal egy nagyobb serpenyőbe tesszük. Nem kell nagyon lecsöpögtetni. A serpenyőben elkezdjük melegíteni.
  3. A tojásokat felverjük, kicsit megsózzuk.
  4. A krumplihoz öntve, kissé kevergetve, rántottát készítünk.
  5. Tetejét alaposan megszórjuk reszelt sajttal, és már tálalhatjuk is jó sok savanyúsággal.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 194
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis-sajtos rántotta, sajtos rántotta sült krumplival

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

András779
András779 Thu, 2015-06-11 01:35

Nekem nem sikerült valami jól.
Régen ettem ilyet valahol, az nagyon finom volt, ezért megörültem amikor megláttam a receptet.
A nagyon jól sikerült sült krumplit a tojás eláztatta, és így egész más lett, mint amit vártam. Nem lehet hogy a tojást előtte kicsit meg kellene sütni és csak utána beletenni a krumplit?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2015-06-11 18:03

Azt is megteheted. Én -ahogy a receptben is írtam-, a sült krumplit felforrósítom a serpenyőben, és úgy öntöm hozzá a tojást. A forró serpenyőben a forró krumpli mellett azonnal kezd szilárdulni, ahogy kevergetem. Nekem nem szokta eláztatni. Nincs is ideje, mert pillanatok alatt kész van.
Igazán sajnálom, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeidet.
Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2012-02-22 20:15

Szia Éva! Épp a te receptjeidet nézegetem, és rátalálok erre, ami szinte pont ugyanaz, mint az enyém, azaz a Tojásos krumpli! :-) Nem csoda, alföldi lányok vagyunk mindketten. Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-02-22 21:21

Én meg épp hosszúúúú levelet írtam valakinek... :))) Én szeretek alföldi lány lenni! Puszi: Éva

saxo
saxo Fri, 2011-08-26 11:53

 Ez a kedvenc rántotta verzióm, csak én nem rakok rá sajtot. :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-08-26 11:19

Köszi a megerősítést, mert ha ilyen "hajde" egyszerű ételt teszek közzé, mindig egy kicsit tartok tőle, hogy megkapom a magamét. :)

566
tojás 8 db
burgonya 4 közepes db
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl