r
Nosalty Logó

Rántottás virsliszivecskék

Vicikó
Rántottás virsliszivecskék
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

512
Kalória
24.1g
Fehérje
1.3g
Szénhidrát
45.2g
Zsír
114.7g
Víz
344.3g
Koleszterin
90mg
Élelmi rost
340.6mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 512 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3550.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    1871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    229.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, és belereszeljük a sajtot. Az olajat egy széles, tapadásmentes serpenyőben feltesszük melegedni.
  2. A virsliket az esetleges nedvességtől megtöröljük. Majd hosszában kettévágjuk úgy, hogy az egyik vége kb. 2 cm-en maradjon egyben. Kifordítjuk szívalakra, és kettőbe tört fa fogvájóval a két szabad végét összetűzzük.
  3. A megmelegedett olajba helyezzük a szívecskéket, belekanalazzuk a tojást, és készre sütjük. Eltávolítjuk a fogvájókat.
  4. Tányérra tesszük, ízesíthetjük, díszíthetjük további pirospaprika megszórással, vagy kedvünk, ízlésünk szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 3 p

Így kezdődött az utolsó hét a nyári szabadságból... A receptet egy német oldalon találtam, igen megtetszett. Mutatós, szép, és kedves ötlet egy reggelihez. Nem mellékesen finom is! :)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek