Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kenyér Icu Mama konyhájából

Töltött kenyér Icu Mama konyhájából
Töltött kenyér Icu Mama konyhájából
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem találta ki, hogy próbáljunk valami töltött kenyeret sütni az itthoni hozzávalóinkból. A kolbász és a szalonna is házi, ami biztos, hogy sokkal ízletesebb!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, kenyértésztát gyúrunk.
  2. A kelesztést addig hagyjuk, amíg duplájára nem kel a tésztánk.
  3. Ebből az adagból két kenyeret formálunk. A megformázott kenyérformát bevágjuk kb. a 3/4-ig, belerakjuk a tölteléket. (Nekem az őzgerinc formában belefér.)

Töltelék

  1. A szalonnát vékony szeletekre, a hagymát karikára vágjuk. A kolbászt is előkészítjük, a megfelelő méretre (őzgerinc hosszúság) vágjuk, bőrét eltávolítjuk.
  2. A bevágott kelt tésztát megtöltjük a hozzávalókkal. A nyílást összenyomkodjuk.
  3. Ezután az őzgerinc formába belerakjuk (egyenletesen eligazítjuk).

Tetejére

  1. Tetejére vékony szeletekre vágott szalonnát helyezünk, és szezámmaggal meghintjük.
  2. Kis lángon sütőben 40-50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 350
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Icu Mama

Mióta szakács: 2014.09.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kolbásszal töltött kenyér, házi kenyér kolbásszal töltve, kolbászos házi kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1388
rozsliszt 40 dkg
élesztő 3 dkg
tej 2 dl
1 csipet
cukor 1 teáskanál
csípős kolbász 25 dkg
kolbász 25 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
szezámmag 2 teáskanál
füstölt szalonna 5 dkg