r
Nosalty Logó

Töltött kenyér Icu Mama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött kenyér Icu Mama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
kenyérsütő
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 1388 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5546 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 352 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    2172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1388 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    386.8 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10798.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    8687 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 5546 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, kenyértésztát gyúrunk.
  2. A kelesztést addig hagyjuk, amíg duplájára nem kel a tésztánk.
  3. Ebből az adagból két kenyeret formálunk. A megformázott kenyérformát bevágjuk kb. a 3/4-ig, belerakjuk a tölteléket. (Nekem az őzgerinc formában belefér.)

Töltelék

  1. A szalonnát vékony szeletekre, a hagymát karikára vágjuk. A kolbászt is előkészítjük, a megfelelő méretre (őzgerinc hosszúság) vágjuk, bőrét eltávolítjuk.
  2. A bevágott kelt tésztát megtöltjük a hozzávalókkal. A nyílást összenyomkodjuk.
  3. Ezután az őzgerinc formába belerakjuk (egyenletesen eligazítjuk).

Tetejére

  1. Tetejére vékony szeletekre vágott szalonnát helyezünk, és szezámmaggal meghintjük.
  2. Kis lángon sütőben 40-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 360
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem találta ki, hogy próbáljunk valami töltött kenyeret sütni az itthoni hozzávalóinkból. A kolbász és a szalonna is házi, ami biztos, hogy sokkal ízletesebb!

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?