r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb 5. - zelleres krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Töltött csirkecomb 5. -  zelleres krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 90 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3254.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    862 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2323 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3056 micro
Összesen 1533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Hagyományos töltött csirkecombot csinálunk.
  2. A combokat megmossuk, besózzuk, a zsömlét vízbe beáztatjuk, a hagymát - petrezselymet finomra felvágjuk.
  3. A kanálka libazsíron üvegesre pároljuk a hagymát. Közben a zsömlét jól kicsavarjuk és "összecsócsáljuk", hogy ne legyen darabos. Rátesszük a hagymára, kevergetve 1-2 percig pároljuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk, bőven borsozzuk. Levesszük a tűzről, és ha kicsit hűlt, belekeverjük a tojást. Lágy masszát kapunk.
  4. Acombok bőrét fellazítjuk (az alsó combon is), és annyi tölteléket tuszkolunk alá, amennyi csakbelefér. Ez kész.
  5. A zelleres krumplihoz a megtisztítottnyers krumplit és zellert 2-3 mm vékony szeletekre felvágjuk. A zellert úgy daraboljuk, hogy a krumplihoz hasonló méretű szeleteket kapjunk.
  6. A krumplit és a zellert tetőcserép alakban belesorakoztatjuk egy sütőtálba (tepsibe): egy sor krumpli, egy sor zeller, a sorok félig fedjék egymást. Bőven megsózzuk és egyenletesen megöntözzük a tejszínnel.
  7. A zelleres krumpli tetejére tesszük a combokat, ha maradt a töltelékből, egy kupacban azt is belehalmozzuk.
  8. A tálat lefedjük, és 1 óráig sütjük.
  9. Ellenőrizzük, hogyminden megpuhult-e. (Ha nem, még 10 percre lefedve visszadugjuk a sütőbe.) Ha minden puha - lefedés nélkül -pár perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6166
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 22.

Ajánló

A zelleres krumpli önmagában is jó köretnek. Adjunk hozzá sok-sok salátát, kompótot!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirkecomb 5. -  zelleres krumplival
koszider 91 recept

Imádom a zelleres krumplit! Önmagában bármilyen sülthöz nagyszerű köret, rövid, sűrű szaftja van, a tejszín rápirul és a zellertől hihetetlenül izgalmas ízű lesz. Ha csak magában készítjük, 1 óra alatt elkészül. Le kell fedni! Töltött csirkecombbal meg egyenesen parádés, sokszemélyes családi ünnepre kitűnő, mivel jól elő lehet készíteni és nem kell mellette állni. Én a tölteléket mindig előpárolom, mert úgy tapasztaltam, íze így gazdagabb lesz. A petrezselymet ne hagyjuk ki belőle, az a töltelék "főlényege".

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek