r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb 5. - zelleres krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Töltött csirkecomb 5. -  zelleres krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 90 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3254.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    862 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2323 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3056 micro
Összesen 1533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Hagyományos töltött csirkecombot csinálunk.
  2. A combokat megmossuk, besózzuk, a zsömlét vízbe beáztatjuk, a hagymát - petrezselymet finomra felvágjuk.
  3. A kanálka libazsíron üvegesre pároljuk a hagymát. Közben a zsömlét jól kicsavarjuk és "összecsócsáljuk", hogy ne legyen darabos. Rátesszük a hagymára, kevergetve 1-2 percig pároljuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk, bőven borsozzuk. Levesszük a tűzről, és ha kicsit hűlt, belekeverjük a tojást. Lágy masszát kapunk.
  4. Acombok bőrét fellazítjuk (az alsó combon is), és annyi tölteléket tuszkolunk alá, amennyi csakbelefér. Ez kész.
  5. A zelleres krumplihoz a megtisztítottnyers krumplit és zellert 2-3 mm vékony szeletekre felvágjuk. A zellert úgy daraboljuk, hogy a krumplihoz hasonló méretű szeleteket kapjunk.
  6. A krumplit és a zellert tetőcserép alakban belesorakoztatjuk egy sütőtálba (tepsibe): egy sor krumpli, egy sor zeller, a sorok félig fedjék egymást. Bőven megsózzuk és egyenletesen megöntözzük a tejszínnel.
  7. A zelleres krumpli tetejére tesszük a combokat, ha maradt a töltelékből, egy kupacban azt is belehalmozzuk.
  8. A tálat lefedjük, és 1 óráig sütjük.
  9. Ellenőrizzük, hogyminden megpuhult-e. (Ha nem, még 10 percre lefedve visszadugjuk a sütőbe.) Ha minden puha - lefedés nélkül -pár perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6185
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 22.

Ajánló

A zelleres krumpli önmagában is jó köretnek. Adjunk hozzá sok-sok salátát, kompótot!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirkecomb 5. -  zelleres krumplival
koszider 90 recept

Imádom a zelleres krumplit! Önmagában bármilyen sülthöz nagyszerű köret, rövid, sűrű szaftja van, a tejszín rápirul és a zellertől hihetetlenül izgalmas ízű lesz. Ha csak magában készítjük, 1 óra alatt elkészül. Le kell fedni! Töltött csirkecombbal meg egyenesen parádés, sokszemélyes családi ünnepre kitűnő, mivel jól elő lehet készíteni és nem kell mellette állni. Én a tölteléket mindig előpárolom, mert úgy tapasztaltam, íze így gazdagabb lesz. A petrezselymet ne hagyjuk ki belőle, az a töltelék "főlényege".

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...