r
Nosalty Logó

Töltött burgonya kosárkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Töltött burgonya kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3072.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1139 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát héjastól megfőzzük.
  2. Amikor megfőtt és kihűlt, héjától megpucoljuk.
  3. Megtisztított burgonya alját levágjuk, hogy egyenesen megálljon. Tetejéből kétoldalt egy-egy cikket kivágunk úgy, hogy a kosárka fogantyúja megmaradjon, és a burgonyát kivájjuk.
  4. Lilahagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Babkonzervet leszűrjük, leöblítjük, és rátesszük a hagymára, ízlés szerint sózzuk, és sütjük. Ha kell, szükség esetén kevés vizet lehet alá önteni.
  5. Tejszínt kikeverjük a liszttel, és amikor elkészült a bab, besűrűsítjük.
  6. Kosárkákat babos töltelékkel megtöltjük, olajjal kikent tepsibe tesszük, és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1165
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött burgonya kosárkák
Salamon Csilla 1203 recept

Kicsit időigényes a burgonya kikaparása. Ezt is akkor készítettem el, amikor esős idő volt, és "nagyon ráértem". :) Bármilyen töltelékkel elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...