Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött aranyalma

Töltött aranyalma
Töltött aranyalma
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám szülinapját ünnepeltük, és szeretem meglepni saját készítésű sütikkel, tortákkal. Most mégis inkább úgy döntöttem, hogy az egészség lesz az első az édességnél is, hisz itt van már a nyakunkon a tél is, fontos a C-vitamin bevitel. Így születtek meg ezek az almácskák! :) Arról nem is beszélve, hogy milyen egyszerű "szeletelni", kiporciózni, hisz mindenki kap egy egészet!:D

A készítés menetéről találtok még képeket a blogomon.

hozzávalók / 6 adag

Az összeállításhoz

A töltelékhez

A pudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott almáknak a felső részét vágjuk le (kb. 1 centire a legtetejétől). Majd kanalazzuk vagy vágjuk ki a belsejét, tegyük külön a magházat a gyümölcshúsától. Az alján is vágjuk ki, pici körben az ehetetlen részt, majd ezt tömjük ki egy kb. akkora almadarabbal, hogy ne legyen lyukas.
  2. Egy-egy kiskanál cukrot szórjunk az almák belsejébe, forgatgassuk, hogy mindenhova jusson.
  3. Kenjünk ki egy kisebb tepsit margarinnal, tegyük bele az almákat, és süssük kb. 10 percig sütőben, hogy szépen megbarnuljon a cukor is benne.
  4. Közben a gyümölcshúst vágjuk apróbb részekre.
  5. A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot és egy kis vanília aromát, majd keverjük jól össze.
  6. Kis tejbe áztassunk be pár darab kekszet. 
  7. A sült almákba tegyünk 1-2 áztatott kekszet, majd kanalazzuk rájuk a túrót. Majd visszatehetjük a sütőbe még 10 percre.
  8. Közben megcsináljuk a pudingot. A tej felét felrakjuk melegedni, a másik feléhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, majd összeöntjük a meleg tejjel, és addig keverjük a tűzön, míg be nem sűrösödik.
  9. Ha kész, beleöntjük az alma már kicsire vágott belsejét, így megkapjuk a vaníliás almás krémet.
  10. A maradék kekszet is beáztatjuk (kivéve 6 db-ot), és az almákba kanalazzuk, a túrókrém tetejére, majd feltöltjük őket az almás-vaníliás krémmel.
  11. Díszítésnek az almák "kalapját" kettévágjuk, és beleszúrjuk a krémbe. Végül egy-egy kekszel befedjük az aranyalmát. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 954
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Túrós-vaníliás töltött sült alma, túróval töltött alma, sült alma vaníliakrémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439
alma 6 nagy db
cukor 3 teáskanál
margarin 1 ek
tehéntúró 25 dkg
porcukor 3 ek
vaníliaaroma 10 ml
tej 1 dl
keksz 20 dkg
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaníliaaroma 10 ml
cukor 3 ek