Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött alma vaníliamártással

Töltött alma vaníliamártással
Töltött alma vaníliamártással
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bográcsozás ízletes befejezése. Ilyenkor a mártást előre is elkészíthetjük.
Sütőben is süthetünk ilyen almát, de ekkor is érdemes egyenként alufóliába csomagolni, mert így inkább párolódik, mint sül a gyümölcs.
Ja, itt is tizennégy adagot készítettem, csakhogy mindenkinek jusson a bográcsos marhapörkölt után.

hozzávalók / 12 adag

Az almákhoz

A vaníliamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk és kicsumázzuk.
  2. A diót apróra vágjuk és összekeverjük a mazsolával és a vajjal, majd betöltjük a keveréket az almákba.
  3. Egyenként alufóliába csomagoljuk és a parázsba tesszük. Kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
  4. Vaníliamártással tálaljuk.

A mártáshoz:

  1. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tojássárgákkal és kevés tejjel.
  2. A maradék tejet főni tesszük, majd amikor felforrt, belekeverjük a lisztes keveréket.
  3. Cukrozzuk és vaníliáscukorral ízesítjük. Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik a mártás.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 777
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-mazsolás töltött alma, parázsban sült töltött alma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

341
alma 14 db
dió 10 dkg
mazsola 10 dkg
vaj 10 dkg
tej 1 l
tojássárgája 2 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag