Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltelékes ratatouille sütőben

Töltelékes ratatouille sütőben
Töltelékes ratatouille sütőben
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy grillezés után sokféle zöldség maradt itthon, és nem volt kedvem megint lecsót főzni. Egyik kedvencünk a töltelék magában, és ezt kombináltam össze a zöldségekkel. Nekünk nagyon ízlett, a 8 hónapos kisfiam is cuppogta befelé. A férjem rakott rá tejfölt is, de nekem nem hiányzott róla. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát üvegesre pirítjuk olajon, és átsütjük a darált húst a fűszerekkel és a sóval.
  2. A zöldségeket felaprítjuk, és a húshoz adjuk. Együtt főzzük 10 percig nagy lángon.
  3. Ezalatt a zsömléket felkockázzuk, és összekeverjük a tojással és a tejjel.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, zsemlemorzsával megszórjuk, és összekeverjük benne a zöldséges húst a zsemlékkel.
  5. Alufóliával lefedjük, és 1 óráig sütjük. Utána levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét 10 perc alatt.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30x10 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 973
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kamiLLLa

Mióta szakács: 2011.08.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges fasírt, fasírt, töltelék, ratatouille fasírttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knebmargit
knebmargit Fri, 2012-04-06 11:27

Kedves kamiLLLa!
Akárminek is nevezzük,szerintem nagyon finom:) Én már többször is megfőztem,és nagy sikere van nálunk.Jelenleg paprika az egyetlen ami nincsen benne,tehát nem lecsó.De majd nyáron,mindent bele:))
Köszönöm hogy megosztottad ezt a nagyszerű receptet.

kamiLLLa
kamiLLLa / kamiLLLa Mon, 2011-09-26 21:22

Az egész alapja egy lecsó, amiben van padlizsán is és dúsítható tovább is. Ezért gondoltam, hogy van köze a francia lecsóhoz, de ha nincs, akkor bocs.

z1
z1 / z1 Mon, 2011-09-26 20:49

Kedves kamiLLLa!
Ennek az ételnek, semmi köze nincs a ratatouille-hoz.
Bár attól éppen még lehet, hogy jó.
Z.

695
darált sertéshús 500 g
zsemle 6 db
tojás 6 db
tej 2 dl
paradicsom 3 db
zöldpaprika 2 db
padlizsán 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
csiperkegomba 4 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek