Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökös lecsó Bandika konyhájából

Tökös lecsó Bandika konyhájából
Tökös lecsó Bandika konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik jó barátom feleségétől tanultam ezt a tökéletes receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra a 4 fej hagymát és pirítsuk üvegesre.
  2. Karikázzuk fel a paprikákat, és dobjuk a hagymához, hadd puhuljon 15-20 percet.
  3. Míg levet ereszt a paprika, fogjunk egy csillagtököt, felezzük meg, és pucoljuk le a héját. Kanalazzuk ki a magjait, majd vágjuk szeletekre. Össze fog esni a főzés során, úgyhogy nyugodtan a lábosba rakhatjuk ekkora méretben. Löttyintsünk a zöldségekhez 1-2 dl vizet, hogy a lecsó jó szaftos legyen.
  4. Adjunk egy kis színt a lecsónknak 2 evőkanál édesnemes pirospaprikával.
  5. Fűszerezzük sóval, borsikafűvel, ízlés szerint majoránnával, köménnyel.
  6. Szeleteljük fel a cukkinit vékony szeletekre, és adjuk hozzá a paradicsommal együtt a többi zöldséghez.
  7. Főzzük 10 percig a lecsót, majd tálaljuk melegen kenyérrel, rizzsel, nokedlivel.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 747
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bandika

Mióta szakács: 2020.01.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lecsó patisszonnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

125
vöröshagyma 4 kis fej
tv paprika 6 közepes db
paradicsom 4 nagy db
cukkini 1 közepes db
patisszon 1 db
fűszerpaprika 2 ek
borsikafű 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
víz 1 dl