Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos sajtos keksz

Tökmagos sajtos keksz
Tökmagos sajtos keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a hűvös, mindjárt több ropogtatni való fogy kis családom körében. Ebből az adagból 40 db közepes méretű keksz lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi alapanyaggal a parmezán kivételével, és megkelesztjük.
  2. Ha több, mint duplájára kelt, kinyújtjuk amennyire csak tudjuk a tökmagtól, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejére reszelt parmezánt szórunk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 587
elküldve: 14
receptkönyvben: 485
elkészítve: 18/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos keksz, élesztős keksz, parmezán sajtos keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pannimaci
Pannimaci Sun, 2019-01-20 20:29

Kedves Évi néni!
Mennyi ideig áll a keksz? Vagy még lehet, hogy nem tudtad tesztelni, mert mindig elfogyott? :)
Üdv, Pannimaci

217
tönkölybúza liszt 25 dkg
tökmag 5 dkg
olívaolaj 2 ek
friss élesztő 1 dkg
víz 1.5 dl
1 kávéskanál
parmezán sajt 2 dkg