Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-parmezános keksz

Burgonyás-parmezános keksz
Burgonyás-parmezános keksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meccsnézéshez sütöttem a fiúknak.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót robotgépben összegyúrunk.
  2. Fóliába csomagolva fél órára hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát 2 részre osztva kinyújtjuk, 2 mm vékony téglalap alakúra. Sodrófára feltekerve sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. Derelyevágóval darabokra szeleteljük.
  5. 180 fokon, hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33x39×2 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 659
elküldve: 11
receptkönyvben: 552
elkészítve: 31/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos keksz, parmezán sajtos keksz, burgonyás keksz sajtosan

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pik-pak
pik-pak Sat, 2015-10-31 20:52

Ez valami eszméletlen jó! Csak a mennyiségeket kell megduplázni. Esetleg triplázni. :D
Pedig én grana padanot használok parmezán helyett, és mindenhez teljes kiőrlésű lisztet, amivel kevésbé jó eredményre számítottam. De ez tökéletes! Mostantól kénytelen leszek mindig túl sok krumplipürét főzni...
Köszönjük a receptet! :)

hecsedli
hecsedli Wed, 2014-10-29 21:39

Világbajnok recept, köszönjük. :)
Volt egy darabka halódó kéksajt a hűtőben, azzal egészítettem ki a parmezánt, eszméletlenül fincsi lett. Dupla adaggal kezdtem (3 nagy gyerek + férj), így lett 3 tepsi, több, mint 80 keksz. Ahogy sült, úgy fogyott, kihűlni sem maradt ideje. Bekerült a családi kedvencek közé, de többé nem csinálok 4-5szörös adagnál kevesebbet. :)

nyiff
nyiff Sat, 2014-09-13 10:44

Kedves Évi!
Szerinted dobozban másnap is ehető még?Köszönöm válaszod.
üdv.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-09-13 16:41

Kedves Nyiff!
Ez számomra is nagyon hasznos információ., amit köszönök szépen.
Üdv: Évi néni

witch
witch / witch Thu, 2014-08-07 14:17

Kedves Evi neni!
A burgonyapure az a vajas-tejes vagy csak krumpli osszetorve?
udv:witch

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-08-07 18:34

Szia Witch!

Igen az, mert olyan maradékom volt. Szeritem a sima főtt krumpli is megteszi, ha van maradékod.
Üdv: Évi néni

witch
witch / witch Fri, 2014-08-08 00:00

Koszi Evi neni! Sutom a krumplit rakott krumplihoz, gondoltam eggyel tobbet dobok a sutobe es mar van is "maradek". Igy rakok egy kis extra vajat-tejet bele, hogy pures legyen.
udv:witch

dadimami
dadimami Thu, 2014-03-06 00:00

Kedves Évi!
Ez nagyon jól néz ki, és bizonyára finom is. Jó lenne szombaton elkészíteni, de lehet, hogy most nem fér bele az időbe, mivel ez is nyilván frissen jó. Nálunk hét végén a menyem és a 21 éves fiú unokám szülinapját, valamint a fiam és a menyem névnapját ünnepeljük. Egy szülinapi tortát készítek, és a fiamék torta helyett rizskochot kértek, ja és a férjem pedig kapros túróst szeretne. Lehet, hogy a keksz legközelebbre marad, ha csak addig nem esik egyfolytában az eső, mert akkor több időt töltök a konyhában. A tésztát előző nap is el lehet készíteni, gondolom nem árt neki ha a hűtőben tölti az egész éjszakát.
Csak csodálom ezt a szép kekszet, sem tojás, sem sütőpor nincs benne, mégsem tűnik tömörnek. A tönkölybúza liszt teljes kiőrlésű, vagy fehér liszt, amit tettél bele?
Üdvözlettel: Margó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-03-06 15:00

Kedves Margó!
Simán jó, ha előző nap összeállítod (én is előző napi maradék krumplit használtam.), a sütéssel pedig alig megy el idő, mert csak nyújtod, a tepsiben vágod fel, tehát nem kell darabonként rakosgatni. Tönköly fehér lisztből készült. Ha teljes kiőrlésűből készíted, akkor valamennyivel kevesebbet tegyél bele, mert több folyadékot vesz fel és kemény lesz. Jó sütés-főzést a most már napos konyhádban.
Üdv: Évi néni

196
burgonyapüré 15 dkg
vaj 6 dkg
parmezán sajt 4 dkg
tönkölybúza liszt 12.5 dkg
1.5 kávéskanál
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
négyszínű bors 1 teáskanál