r
Nosalty Logó

Burgonyás-parmezános keksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Burgonyás-parmezános keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1180 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 196 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4965.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    3288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1180 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót robotgépben összegyúrunk.
  2. Fóliába csomagolva fél órára hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát 2 részre osztva kinyújtjuk, 2 mm vékony téglalap alakúra. Sodrófára feltekerve sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. Derelyevágóval darabokra szeleteljük.
  5. 180 fokon, hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x39×2
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 429
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 20586
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 04.

Receptkategóriák

Burgonyás-parmezános keksz
Évi néni 1830 recept

Meccsnézéshez sütöttem a fiúknak.

Hozzászólások (5)

dadimami

Kedves Évi! Ez nagyon jól néz ki, és bizonyára finom is. Jó lenne szombaton elkészíteni, de lehet, hogy most nem fér bele az id?be, mivel ez is nyilván frissen jó. Nálunk hét végén a menyem és a 21 éves fiú unokám szülinapját, valamint a fiam és a menyem névnapját ünnepeljük. Egy szülinapi tortát készítek, és a fiamék torta helyett rizskochot kértek, ja és a férjem pedig kapros túróst szeretne. Lehet, hogy a keksz legközelebbre marad, ha csak addig nem esik egyfolytában az es?, mert akkor több id?t töltök a konyhában. A tésztát el?z? nap is el lehet készíteni, gondolom nem árt neki ha a h?t?ben tölti az egész éjszakát. Csak csodálom ezt a szép kekszet, sem tojás, sem süt?por nincs benne, mégsem t?nik tömörnek. A tönkölybúza liszt teljes ki?rlés?, vagy fehér liszt, amit tettél bele? Üdvözlettel: Margó

Évi néni

Kedves Margó! Simán jó, ha el?z? nap összeállítod (én is el?z? napi maradék krumplit használtam.), a sütéssel pedig alig megy el id?, mert csak nyújtod, a tepsiben vágod fel, tehát nem kell darabonként rakosgatni. Tönköly fehér lisztb?l készült. Ha teljes ki?rlés?b?l készíted, akkor valamennyivel kevesebbet tegyél bele, mert több folyadékot vesz fel és kemény lesz. Jó sütés-f?zést a most már napos konyhádban. Üdv: Évi néni

witch

Kedves Evi neni! A burgonyapure az a vajas-tejes vagy csak krumpli osszetorve? udv:witch

Évi néni

Szia Witch! Igen az, mert olyan maradékom volt. Szeritem a sima f?tt krumpli is megteszi, ha van maradékod. Üdv: Évi néni

witch

Koszi Evi neni! Sutom a krumplit rakott krumplihoz, gondoltam eggyel tobbet dobok a sutobe es mar van is "maradek". Igy rakok egy kis extra vajat-tejet bele, hogy pures legyen. udv:witch

Évi néni

Az nagyon finom lesz. Most sutottem egy tok egyszerut,- meg meleg,- majd felteszem

nyiff

Kedves Évi! Szerinted dobozban másnap is ehet? még?Köszönöm válaszod. üdv.

Évi néni

Kedves Nyiff! Ez számomra is nagyon hasznos információ., amit köszönök szépen. Üdv: Évi néni

hecsedli

Világbajnok recept, köszönjük. :) Volt egy darabka halódó kéksajt a h?t?ben, azzal egészítettem ki a parmezánt, eszméletlenül fincsi lett. Dupla adaggal kezdtem (3 nagy gyerek + férj), így lett 3 tepsi, több, mint 80 keksz. Ahogy sült, úgy fogyott, kih?lni sem maradt ideje. Bekerült a családi kedvencek közé, de többé nem csinálok 4-5szörös adagnál kevesebbet. :)

Törölt felhasználó

Ez valami eszméletlen jó! Csak a mennyiségeket kell megduplázni. Esetleg triplázni. :D Pedig én grana padanot használok parmezán helyett, és mindenhez teljes ki?rlés? lisztet, amivel kevésbé jó eredményre számítottam. De ez tökéletes! Mostantól kénytelen leszek mindig túl sok krumplipürét f?zni... Köszönjük a receptet! :)

Évi néni

Nagyon kedves vagy, köszönöm az elismer? szavakat! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek