r
Nosalty Logó

Tökmagos-juhtúrós pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Tökmagos-juhtúrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 669 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2683 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 282 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 669 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7594.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    5710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 2683 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba szórjuk, és homogénné kavarjuk. A bryndzát érdemes kis darabokban belevágni, mert úgy könnyebb teljesen elegyengetni.
  2. A lisztet is hozzádolgozuk apránként, majd ha már nem megy a villával való kavarás, nekiesünk kézzel, és pár percig gyúrjuk, amíg az egész tészta összeáll.
  3. Letakarjuk, és 1 órán át kelesztjük.
  4. Jól lisztezett munkafelületen kinyújtjuk (nem túl vékonyra, mert nem fog már kelni a sütőben) és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsibe tesszük őket.
  5. A tetejüket lekenjük egy felvert tojással.
  6. Hideg sütőbe tesszük, 190 fokra állítjuk, és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14915
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bár Budapesten élek, ritkán járok Óbudára - a város másik végén lakom,és semmi kötődésem nincs a környékhez. Ha mégis nekiindulok, akkor annak általában egy oka van (vagy ha nem ez, akkor csak beiktatom): a Daubner cukrászda. Mindig van egy pillanatnyi elmeállapotra bízott sütemény vagy fagyi, és elvitelre, nagytételben tökmagos pogácsa. De mint már említettem, messze van, és mégis, hogy néz az ki, hogy átszelem a várost némi sós süteményért... Úgyhogy nagyon boldog, na meg kíváncsi voltam, mi sül ki a Pákosztos macska blogján talált receptből, ami állítólag totál olyan, mint a Szépvölgyi úton. Megsütöttem. Megkóstoltam. Még egyszert kóstoltam. Hihetetlen, de tényleg olyan. Úgyhogy ezúton is köszönném szépen Pákosztos macsknak, hogy megkímélt egy városátszelő pogácsabeszerző akciótól.:) Megjegyzés: egyetlen kis hibája volt, nem jött fel eléggé. Legközelebb rendes élesztőt használok (2 dkg-t) és megfuttatom a tejszínben, vagy a joghurtban, akkor biztosan szép magas lesz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Ma megsütöttem,tényleg nagyon finom,köszi a receptet! Nagy Daubner rajongó vagyok,tényleg olyan az íze,de azért az sokkal finomabb,nem tudom a titkát!Legalábbis az enyémnél. De azért ez biztos nem ma sült utoljára nálam. üdv Csató

Dacota

Kedves Csató! Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett. Nagyszüleim hatalmas törzsvásárlók, és állandóan nyúzzák ?ket a receptért - még sose kapták meg. Annyit elárultak viszont, hogy ?k tesznek bele krumplit is. Én csak azután tudtam meg ezt a kulcsinfót a nyagyimtól, mituán már elkészítettem, de legközelebb, ha sütöm, majd úgy alakítom. Ha gondolod, próbáld ki te is, hátha közelebb jutunk a megoldáshoz :) Szép estét! Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Szia Dacota! Köszönöm a tippet,meg a gyors választ!Ez olyan próba sütés volt,szombaton családi buli lesz oda szeretnék ilyet is vinni!Ok. krumpli!Szerinted mennyivel próbálkozzunk?Egy-két közepes szemmel?Mert többet meg nem igen venne fel a tészta szerintem. Én annyit változtattam csak a recepteden egyébként,hogy kb.másfél tasak szárított éleszt?vel kínáltam meg,de csak azért mert volt problémája valakinek,vagy valakiknek a tészta kelésével kapcsolatban.Gondoltam nagy baj csak nem lehet bel?le.És nem egyben kelesztettem,hanem kiszaggattam és úgy.De nehogy azt hidd, hogy kint megkeltek,pedig álltak vagy két órát.De sütés közben nagyon szépek lettek! Bevallom nem vagyok egy nagy süti szakért?,de nem az olaj húzza le?Na mindegy is,nagyon finom az a lényeg! Hát pár receptet szívesen megszereznék a Daubnert?l,de sajna tudom reménytelen!Pedig az a karamell torta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hú de isteni! Nekem is messze van sajnos,de ha oda beszabadulok garantáltan plusz öt kiló!Hegyekbe vásárolom a sütiket olyankor, borzasztó de nem tudom megállni!Pedig amúgy nem is vagyok édesszájú! Na majd beszámolok milyen lett krumplival! üdv,és jó éjt! Csató

Dacota

Kedves Csató! Hát igen...Hugom gimis korában három nyarat húzott le a Szamosénál, és úgy sem sikerült receptekre szert tenni, pedig hát náluk is kész lennék sütimérgezésben elhalálozni. Szerintem igen, ha két közepes krumplit megf?zöl, és lereszelsz, akkor az még belefér a tésztába. De ha fokozatosan adagolgatod, akkor biztos látod, mikor elég neki. Az olaj szerintem nem probléma, pl amit utoljára csináltam, a kazári ferent?, abban másfél deci van, és az életben nem volt még ilyen gyönyör?en és puhán megkelt tésztám. Plusz szerintem annak a zöld színe adja a poginak azt a zöldes beütést, ami a Daubnerben is van (bár szinte biztos, hogy ipari mennyiségben nem tökmag olajat raknak bele) Szerintem tényleg az lehetett a baj, hogy hagyományos éleszt?t kellett volna használni, langyos joghurtban vagy tejszínben megfuttatni. Várom a beszámolót (el?bb utóbb csak rájövünk a titokra :D) Szép napot! Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Szia Dacota! Már napok óta lelkiismeret furdalásom van,hogy nem írtam neked a pogival kapcsolatban pedig megígértem.Egyszer?en nem maradt id?m a hétvégén megcsinálni,így is vagy 5-6 féle sütivel készültem a családi bulira.Bevallom elúsztam.Most hétvégén viszont sort fogok keríteni rá,akkor majd beszámolok milyen a krumplis változat. üdv Csató

Dacota

Kedves Csato! Semmi baj, van az úgy, hogy nem úgy jön ki a lépés, én is néha nekidurálom magam, aztán a tervezett 3 fogásból csak egy készül el id?re :) Szép napot! Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Szia Dacota! Nagyon felcsigáztál, már alig várom, hogy kipróbáljam! :) Csak egy kérdés: a tökmagolajat helyettesíthetem sima napraforgóolajjal vagy olívaolajjal? Vagy inkább ne kísérletezzek? :) El?re is köszi a választ! Üdv, Nyuszifüles

Dacota

Kedves Nyuszifüles! Nyugodtan tehetsz bele másfajta olajat is. Picikét biztosan változik az íze, de nem szembet?n?en. A tökmagoljatól lesz amúgy a zöldes színe. Jó sütögetés! Üdvözlettel. Nóra

Törölt felhasználó

Megsütöttem és 10 pontos lett :) Zseniális! Köszi a receptet és a segítséget még egyszer! Üdv, Nyuszifüles

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szerintetek lesz baja a pogácsának, ha a szaggatás után a h?t?be rakom és másnap rögtön a kivétel után (még hidegen) kezdem el sütni? Szeretném friss, meleg pogácsával indítani a reggelt :) El?re is köszi a segítséget! Üdv, Nyuszifüles

Dacota

Kedves Nyuszifüles! Hát én ezt a pogácsát még soha nem éjszakáztattam h?t?ben, de a kedvenc pogimat (http://www.nosalty.hu/hajtogatos_pogacsa_recept_8773) mindig ott éjszakáztatom, és az úgy tökéletes. Mivel ez nem olyan kelt tészta, mint a fánk vagy a lángos, szerintem nem lesz baja. :) Szép napot! Üdvözlettel: nóra

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Csak id? kérdése és ki fogom próbálni :) Szép napot Neked is! Üdv, Nyuszifüles

Törölt felhasználó

Szia Dacota! Igaz,hogy err?l a pogiról két éve beszéltünk utoljára,de bevallom akkor sütöttem utoljára ezt a fajtát. Ma viszont volt itthon maradék juhtúróm,meg tökmagom is hát eszembe jutott.A múltkori hibákból okulva most "rendes"éleszt?b?l csináltam a kovászt,kb.3dkg-ból.Tettem a tésztájába két db.héjában f?tt kisebb burgonyát reszelve,meg 2ek.száraz fehér bort,az nagyon jól lazítja a tésztát.Nem tettem bele csak nagyjából 5 dkg tökmagot.Duplájára kelesztettem,majd háromszor hajtogattam.Kiszaggattam,pihent vagy 15percet,és utána ment a süt?be nagyjából 15percre.Tökéletes lett!Zöld nem,mert nem volt tökmagolajam itthon,de esküszöm olyan mintha kedvenc cukinkban vettem volna.Ha gondolod próbáld meg Te is így!üdv Csató

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek