Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökleves 2.

Tökleves 2.
Tökleves 2.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkori emlékeim között szerepelt ez az étel, Szegeden ettem először, és nagyon ízlett. Meleg nyári napokon kellemes étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főzőtököt lereszeljük, vízben ecettel, kaporral, sóval, ételízesítővel feltesszük főni.
  2. Mikor már majdnem puha a tök, elkészítjük a habarást (liszt, őrölt paprika, tejföl, víz), és besűrítjük vele a levest.
  3. Ha kell, utánasózunk, és teszünk még bele ecetet.
  4. Tálalásnál felkarikázott házi füstölt kolbit teszünk mellé.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 66 473
elküldve: 6
receptkönyvben: 89
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös tökleves, leves közönséges tökből, kapros tökleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubuka86
bubuka86 Fri, 2017-03-10 11:35

Lényegében ha jól gondolom olyan mint a főzelék csak hígabb formában.

118
közönséges tök 0.5 db
kapor 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint
ecet 1 teáskanál
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 175 g
fűszerpaprika 3 teáskanál